Simon Elo SK:ssa: Ohjattiinko hallitusta hajoamaan, ja oliko siinä ulkopoliittinen kytkentä?

Uuden vaihtoehdon eduskuntaryhmän puheenjohtaja kysyy, kuka olisi hyötynyt hallituksen hajoamisesta.

Perussuomalaisista irtaantuneen Uuden vaihtoehdon eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Eloa on haastateltu Suomen Kuvalehdessä.

Simon Elo korostaa oman lähtöratkaisunsa syynä ”kokonaiskuvan” ymmärtämistä. Hän toteaa sen kertovan jotain, että MV-lehti otti kohteekseen kaikki keskeiset uudessa ryhmässä mukana olevat.

Elolta kysytään, mitä muuta kohteeksi ottaminen kertoo kuin sen, että lähtijät ovat joutuneet saman vihapostin ja uhkausten kohteeksi, joita he itse hyödynsivät valtaan päästäkseen.

– Minä näen, että maailmassa ei ole sattumia, vaan asioita halutaan ohjata tiettyyn suuntaan, joka palvelee jonkun intressiä, Simon Elo vastaa.

– Minkälaiset tahot hyötyvät siitä, että kun juhlimme meidän 100-vuotiasta itsenäisyyttämme, tulee hallituskriisi ja hallitus hajoaa?

Haastattelija tarjoaa toisia puolueita, johon Elo vastaa ”esimerkiksi ne, mutta mitä muita tahoja voisi olla, myös meidän poliittisen kenttämme ulkopuolelta?”.

– Kuka hyötyy siitä, että semmoinen hallitus hajoaa, joka haluaa edistää EU:n puolustuspoliittista ulottuvuutta?, hän kysyy.

Simon Elon mukaan ei ole esitetty mitään todisteita julkisuudessa MV-lehden olemassaolon syystä ”ja mikä sen agenda on ja mistä se kumpuaa”.

– Onko tällaisilla asioilla myös ulko- ja turvallisuuspoliittista kytkentää? Tämä on se kysymys. Heitän sen vain ilmaan.

Suomen Kuvalehti kysyy häneltä ”siis että (Jussi) Halla-ahon takana olisi Venäjä?”.

– Ei henkilönä, mutta palasia pitää panna yhteen ja sitten kysyä kysymykset, Simon Elo vastaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt