Verkkouutiset

Sikainfluenssa tappoi jopa kymmenen kertaa odotettua useammin

Vuoden 2009 H1N1- eli sikainfluenssaepidemiassa saattoi kuolla huomattavasti enemmän ihmisiä kuin on uskottu, kansainvälinen tutkijaryhmä epäilee.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tutkijoiden mukaan todellinen uhriluku voi olla jopa kymmenen kertaa suurempi kuin WHO on arvioinut.

Plos Medicine -tiedelehdessä julkaistut tulokset perustuvat 60 tutkijan yhteistyöhön 26 eri maassa ja niiden perusteella H1N1-influenssaan ja sen aiheuttamiin hengitysteiden sairauksiin menehtyi ainakin 200 000 ihmistä. Tuloksista kertoo uutispalvelu Duodecim.

Jos mukaan lasketaan myös epidemiaan epäsuorasti liittyvät sydän- ja verisuonitautikuolemat, uhreja saattaa olla jopa 400 000. Suurin osa menehtyneistä oli alle 65-vuotiaita.

Epidemia oli tappavin Keski- ja Etelä-Amerikassa ja etenkin Meksikossa, Argentiinassa ja Brasiliassa. Pienin kuolleisuus havaittiin Uudessa Seelannissa, Australiassa ja suurimmassa osassa Eurooppaa. Havainto on ristiriidassa aiemman arvion kanssa, jonka mukaan kuolleisuus olisi painottunut Afrikkaan ja Kaakkois-Aasiaan.

WHO:n aiemman, laboratoriossa varmistettuihin tapauksiin perustuvan arvion mukaan H1N1-epidemiassa olisi kuollut vain 18 000 ihmistä. Arvio kuitenkin antoi liian ruusuisen kuvan H1N1-epidemian vaikutuksista, koska todellisuudessa vain pieni osa sairastuneista testattiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)