LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Sijoitusmarkkinoilla odotettua parempi heinäkuu

Hermostuneisuutta markkinoilla kuitenkin lisää muun muassa koronan toinen aalto.

Vuoden toinen puolisko alkoi Finanssiala ry:n mukaan sijoitusmarkkinoilla odotuksia paremmin. Maaliskuun lopusta alkanut osakemarkkinoiden elpyminen jatkui heinäkuussa, ja keskuspankkien valtava elvytys ja valtioiden mittavat tukitoimet ovat heijastuneet korkomarkkinoille.

– Yritysten tulosjulkistukset ovat olleet keskimäärin odotuksia parempia ja suurilta konkurssimääriltä on vältytty. Hermostuneisuutta markkinoilla tulee kuitenkin lisäämään koronapandemian toinen aalto ja lähestyvien Yhdysvaltojen presidentinvaalien ja Brexit-neuvotteluiden mahdolliset uudet käänteet, toteaa tiedotteessa asiantuntija Mariia Somerla Finanssiala ry:stä.

EU-maiden elvytyspaketin yhteiset lainat ovat Finanssiala ry:n mukaan rauhoittaneet lainamarkkinoita ja hillineet painetta etenkin Italian ja Espanjan valtionlainojen korkojen nousulta. Myös euroalueen lyhyet korot ovat laskeneet. Joukkovelkakirjalainat ovat tuottaneet maaliskuun jälkeen hyvin, kun pitkät korot ovat laskeneet ja yrityslainojen riskimarginaalit ovat kaventuneet.

Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin sijoitettiin Finanssiala ry:n mukaan heinäkuussa nettomääräisesti yhteensä 427 miljoonaa euroa. Rahastopääoma kasvoi myös suotuisan markkinakehityksen ansiosta. Yhteenlaskettu rahastopääoman arvo oli kuun lopussa 119 miljardia euroa.

Heinäkuussa osakerahastoihin sijoitettiin yhteensä 50 miljoonaa euroa uutta pääomaa. Lyhyen koron rahastoihin sijoitettiin 327 miljoonaa euroa uusia varoja, kun taas pitkän koron rahastoista lunastettiin 29 miljoonaa euroa sijoituksia. Yhdistelmärahastoihin kertyi 68 miljoonaa euroa uusia varoja. Vaihtoehtoisista rahastoihin sijoitettiin yhteensä 10 miljoonaa euroa uusia pääomia.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt