Helsingin pörssi eli Nasdaq Helsinki. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Sijoittajilla myönteisiä odotuksia tuloskaudesta

Positiiviset tulosvaroitukset ovat nostaneet tunnelmia Suomen osakemarkkinoilla.

Pörssiyhtiöiden tuloskausi on jälleen käynnissä. Tällä viikolla kuullaan muun muassa Koneen, Nesteen, Nordean, Orionin ja Wärtsilän tulokset kolmannelta vuosineljännekseltä.

Pörssisäätiön uutiskirjeen mukaan lukuisat positiiviset tulosvaroitukset ovat nostaneet sijoittajien tunnelmia. Odotukset ovat silti maltilliset. Kesko ja Verkkokauppa.com antoivat positiiviset tulosvaroitukset jo syyskuussa ja Kone lokakuussa.

– Jos oma sijoitusaika on pitkä, ei kuitenkaan kannata laittaa liikaa painoa lyhyen aikavälin kurssiliikkeille, Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri muistuttaa uutiskirjeessä.

Analyysiyhtiö Inderesin osakestrategin Juha Kinnusen mukaan alkusyksyn tuloskehityksestä odotetaan useimmilla aloilla loppukevättä parempaa.

– Erityinen mielenkiinto kohdistuu siihen, mitä yhtiöt kertovat tulevaisuuden näkymistä. Näkymiä on pidetty poikkeuksellisen sumeina, koska koronaviruksen etenemisen ja vaikutusten ennustaminen on hankalaa. Koronan toinen aalto rajoituksineen aiheuttaa huolta. Teknologiasektori hyötyy digiloikasta, kun taas matkustus ja palvelusektori kärsivät liikkumisrajoituksista, Kinnunen toteaa kommentissaan.

Hän kuitenkin muistuttaa, että pandemiatilanteen jälleen kärjistyttyä syksyllä uudelleen on epävarmuus näkymien suhteen jälleen kasvanut.

– Toistaiseksi osakemarkkinat eivät ole tästä huolestuneet. Yleisesti tuloskauteen lähdetäänkin varsin optimistisessa tunnelmassa, vaikka tilanne on vahvasti jakautunut eri toimialojen välillä, Kinnunen arvioi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt