Elisan logo kuvattuna mediatilaisuudessa Helsingissä viime joulukuussa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Sijoittajat pettyivät Elisan tulokseen

Teleoperaattori arvioi kehityksensä olleen vakaata koronaolosuhteissa.

Teleoperaattori Elisan toimitusjohtajan Veli-Matti Mattilan mukaan haasteelliset olosuhteet jatkuivat toisella vuosineljänneksellä koronapandemian myötä.

Datan käyttö kuitenkin kasvoi Elisan mobiiliverkossa vuodentakaisesta yli 40 prosenttia, ja ostokset yhtiön verkkokaupassa lisääntyivät yli 25 prosenttia.

– Mukautumiskykymme ja innovatiiviset työskentelytapamme varmistivat vakaan taloudellisen kehityksen. Tarjosimme edelleenkin nopeita yhteyksiä ja uusia palveluja etätyöhön ja viihteeseen. Vahvistimme entisestään asemaamme 5G-verkossa, Mattila kertoo yhtiön tulostiedotteessa.

Markkinoilla ei kuitenkaan suuresti ilahdutti Elisan näkymistä. Yhtiön kurssi oli keskiviikkona neljän prosentin pudotuksessa Helsingin pörssissä.

Elisan koko liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa vuodentakaisesta vain kaksi prosenttia 461 miljoonaan euroon mobiilipalvelujen liikevaihdon polkiessa paikoillaan. Vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi neljä miljoonaa 101 miljoonaan euroon.

Ohjeistus tälle vuodelle pysyy ennallaan, mutta Elisa varoittaa koronatilanteen mahdollisista vaikutuksista yleiseen talouskasvuun ja sitä kautta yhtiöön.

Liikevaihdon arvioidaan tänä vuonna olevan viime vuoden tasolla tai hieman korkeampi. Matkaviestinpalveluiden ja digitaalisten palveluiden odotetaan kasvattavan liikevaihtoa.

Vertailukelpoisen käyttökatteen arvioidaan olevan samalla tasolla tai hieman korkeampi kuin viime vuonna.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt