X
SULJE MAINOS
Donald Trump. LEHTIKUVA / AFP Chandan Khanna

Shokkigallup: Donald Trump voittaisi Joe Bidenin

Entinen presidentti saa etua siitä, että hänet voittanut istuva presidentti koetaan heikoksi.

Mielipidemittaaja McLaughlinin kysely vaikuttaa johdattelevalta, mutta sen tulokset ovat linjassa monen muun mittauksen kanssa. Niiden mukaan USA:n presidentti Joe Biden on suurissa kannatusvaikeuksissa.

McLaughlinin 9.-14. syyskuuta 2021 todennäköisille äänestäjille tekemässä kyselyssä saatiin seuraavia tuloksia:

* Lähes kuusi kymmenestä uskoo, että Joe Biden ei pysy virassa kautensa loppuun asti. Biden on 82-vuotias vuonna 2024.

* Republikaaneista 71 prosenttia haluaa Donald Trumpin pyrkivän uudelleen presidentiksi. Jos hän pyrkii, hän saa tukea 84 prosentilta republikaaneista.

* 15 mahdollisesta republikaaniehdokkaasta eniten tukea saavat Donald Trump (59 prosenttia), Mike Pence (10) ja Ron DeSantis (8).

* Jos Trump ei pyri, tukea saavat DeSantis (22), Donald Trump Jr. (19) ja Mike Pence (15).

* Donald Trump voittaisi 2024 vaaleissa nykyisen varapresidentti Kamala Harrisin 49-47.

* Vastaajille esitettiin lause ”en pitänyt Trumpin aggressiivisesta, vastakkain asettelevasta tyylistä, mutta nyt kun näen miten heikko Biden oli Talebanin kanssa Afganistanissa, ajattelen että ehkä Trump ei ollutkaan niin huono”. Vastaajista 52 prosenttia ilmoitti olevansa samaa mieltä ja 44 prosenttia oli eri mieltä.

* Väittämästä ”pitää olla kova, että on hyvä presidentti. Kun näen miten heikko Biden on alan arvostaa Trumpia enemmän ja ajattelen että tarvitsemme vähän enemmän Trumpin kovuutta juuri nyt” oli samaa mieltä 56 prosenttia.

* 60 prosenttia oli samaa mieltä, että ”sano mitä haluat Donald Trumpista, mutta meillä oli matala inflaatio, vähemmän laittomia maahantulijoita, bensiinin hinnat olivat paljon halvemmat – ja ennen asioiden räjähtämistä George Floydin murhan jälkeen – paljon vähemmän rikollisuutta kun hän oli presidentti”.

* Näiden väittämien jälkeen Donald Trump kysyttäessä voitti kyselyn vastaajissa Joe Bidenin 50-47.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt