Samaani Aleksandr Gabishev. www.youtube.com

Samaani halusi manata Vladimir Putinin – ”hän ei ole ihminen”

Samaani käveli 2000 kilometriä manatakseen presidentin Moskovasta.

Jakutskin tuomioistuin Venäjällä on kieltäytynyt lopettamasta tutkintaa samaani Aleksandr Gabishevia vastaan, Radio Free Europe kertoo.

Samaani pidätettiin viime kuussa, sillä hän oli lähtenyt maaliskuussa kävelemään Moskovaan tarkoituksenaan ajaa Putin pois Kremlistä. Samaani oli sanonut, että Jumala kertoi hänelle, ettei Putin ole ihminen, vaan demoni. Samaanin mukaan Jumala oli käskenyt hänet ajamaan demonin ulos Moskovasta.

Pitkä vaellusmatka Moskovaan sai runsaasti huomiota. Lopulta hänet pidätettiin eikä samaani koskaan päässyt perille Moskovaan.

Asianajaja Olga Timofejeva kertoi kuulemistilaisuudessa, että päätös aloittaa tutkinta Gabishevia vastaan ​​tehtiin vastoin lakia, jonka mukaan rikosasian tutkinnan on oltava alueella, jolla väitetty rikos tapahtui.

Asianajajan mukaan Gabishevin tapauksessa epäilty rikos sattui Burjatian alueella, missä hänet pidätettiin eikä tämän kotipaikkakunnalla Jakutskissa.

Pidätyksen jälkeen viranomaiset siirsivät Gabishevin Jakutiaan, missä hänet vietiin ensin psykiatriselle klinikalle ja vapautettiin sittemmin. Gabisheville kerrottiin, että häntä epäillään ääriajatteluun yllyttämisestä Venäjän kansalaisten keskuudessa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt