KRP on tehnyt Turun saaristossa kotietsintöjä, jotka ovat osa talousrikostutkintaa. LEHTIKUVA / KIRSI KANERVA

”Seuraavan sodan aloittavat maahan salakuljetetut joukko-osastot”

Kansanedustaja pitää ulkomaalaisten maanomistuksia koskevan lakipaketin läpivientiä tärkeänä.

Tänä syksynä eduskuntaan on tulossa lakipaketti, jossa ETA-maiden ulkopuolelta tulevien maanostolle vaaditaan lupa. Perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalen korostaa lakipaketin läpiviennin tärkeyttä.

− Maailma muuttuu. Seuraava sota, jos sellainen joskus tulee, ei ala rajalla vaan strategisesti tärkeissä kohteissa sisämaassa. Sodan aloittavat maahan jo salakuljetetut pienet joukko-osastot. Siksi meidän pitää huolehtia lain läpimenosta myös maanpuolustuksen näkökulmasta, poliisitaustainen Packalen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Maanoston luvanvaraisuuden lisäksi lakipaketissa on esitetty mahdollisuutta käyttää etuosto-oikeutta tai pakkolunastaa tontti, jos kiinteistö sijaitsisi maanpuolustuksen, rajaturvallisuuden ja rajavalvonnan tai alueellisen koskemattomuuden turvaamisen kannalta merkittävällä alueella.

Keskusrikospoliisi teki viikonvaihteessa kotietsintöjä Turun saaristoalueella osakeyhtiön omistamiin kiinteistöihin. Tutkinta on osa laajaa talousrikostutkintaa, jossa osakeyhtiön epäillään pesseen rahaa miljoonien eurojen arvosta. Yhtiötä epäillään törkeästä rahanpesusta, törkeästä veropetoksesta ja työeläkevakuutusmaksupetoksesta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt