X
SULJE MAINOS
Sergei Lavrov. LEHTIKUVA / AFP Handout

Sergei Lavrov: Nato ei ole ystävämme

Venäjän ulkoministerin mukaan puolustusliitolla ja Venäjällä ei ole enää mitään suhdetta.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov teki Norjassa selväksi, millainen juopa Naton ja Venäjän suhteissa tällä hetkellä on.

– Norja on Naton jäsen ja Nato ei ole Venäjän ystävä, Lavrov sanoi lehdistötilaisuudessa tavattuaan Norjan ulkoministeri Anniken Huitfeldtin.

Independent Barents Observerin mukaan Lavrov jatkoi Naton etsivän nyt merkitystä itselleen. Hänen mukaansa puolustusliitto ”haluaa vastata turvallisuudesta kaikkialla maailmassa”.

Sergei Lavrov esitti tilaisuudessa Norjan ja Venäjän kahdenvälisiä turvallisuuskonsultaatioita. Tämä heijastelee Venäjän ulko- ja turvallisuuspolitiikalle tyypillistä halua toimia maiden kanssa kahdenvälisesti EU:n tai Naton kaltaisten instituutioiden sijaan.

– Meillä ei ole mitään suhdetta Naton kanssa, mutta meillä on suhde Norjan kanssa, ja haluamme nostaa tämän korkealle puolustusministeriöiden väliselle tasolle, Venäjän ulkoministeri muotoili.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg totesi hiljattain tiedotustilaisuudessa Naton ja Venäjän suhteiden olevan kehnoimmillaan sitten kylmän sodan lopun.

LUE MYÖS:

Nämä ovat Kremlin TOP 5 myytit Natosta – lista julki Suomen vierailun alla

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt