X
SULJE MAINOS

Sergei Lavrov myönsi Venäjän taistelevan Ukrainassa

Venäjän ulkoministeri puolusti ”Ukrainan taisteluihin liittymistä”.

Sergei Lavrov otti viime viikolla kyselytilaisuudessa kantaa muun muassa Ukrainan kriisiin. Venäjän ulkoministerin lausunto on tulkittu sen myöntämiseksi, että Venäjä osallistuu Ukrainan sotaan.

– En tiedä, onko poliittinen yhteisö sitä mieltä, että pelaamme väärässä sarjassa. Olen lukenut ja nähnyt paljon kritiikkiä koskien päätöstämme liittyä taisteluun Donbassissa (nimitys Itä-Ukrainan Donetskin ja Luhanskin separatistialueille) ja Syyriassa, Lavrov totesi.

Ulkoministeriltä kysyttiin Venäjän haluttomuudesta tehdä kompromisseja sekä siitä, pelaako maa hänen mielestään väärässä sarjassa monissa kansainvälisissä kysymyksissä.

Lavrov palasi pitkässä vastauksessaan toistamiseen Ukrainaan ja perusteli Venäjän toimia.

– Olisiko Venäjälle sen kansainvälinen asema huomioon ottaen hyväksyttävää pysytellä vaiti ja tunnustaa vallankaappaus Ukrainassa sekä jättää Ukrainan venäläiset ja venäjänkieliset vaikeuksiin sen jälkeen, kun ulkomaisten tukijoiden tukeman perustuslain vastaisen aseellisen kapinan järjestäjien ensimmäinen käsky kielsi monia venäjän kieleen liittyviä asioita, Lavrov kysyi.

– Olisiko meidän tullut pysytellä hiljaa, kun he syrjivät venäjän kieltä ja ilmoittivat, että venäläiset pitää potkia ulos Krimiltä, koska he eivät ikinä tule ajattelemaan kuin ukrainalaiset? Sillä ei ole enää merkitystä. Jos emme olisi tehneet sitä, mitä teimme, olisimme pettäneet sivilisaatiomme, jota esi-isämme kehittivät vuosisatoja ja jotka levittivät sitä laajoille alueille, kuten Henry (Kissinger) on sanonut, ulkoministeri jatkoi.

Venäjän ulkoministeriö on julkaissut Lavrovin kommentit kokonaisuudessaan. Ne löytyvät tämän linkin takaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt