Serbiassa on osoitettu mieltä. LEHTIKUVA / AFP Andrej Isakovic

Mielenosoittajat valtasivat tv-aseman Serbiassa

Presidentin mukaan maa ei tule sallimaan väkivaltaa.

Serbiassa opposition mielenosoittajat valtasivat lauantaina maan yleisradioyhtiön TV-aseman tuntien ajaksi, kertoo yleisradioyhtiö RTS. Valtauksen estämistä yrittäneet turvamiehet heitettiin ulos moottorisahaa käyttäneen noin satapäisen joukon rikottua etuoven ja ikkunoita.

Tavoitteena mielenosoittajilla oli päästä suoraan lähetykseen. Aikeet jäivät kuitenkin puolitiehen, sillä he eivät löytäneet lähetysstudiota jota olivat etsimässä.

Serbian presidentti Aleksandar Vučić tuomitsi valtauksen puheessaan sunnuntaina. Hänen mukaansa väkivaltaan syyllistyneet tullaan viemään oikeuden eteen.

”Kaikki ne jotka luulevat, vaimentamalla, väkivallalla ja henkilöihin kohdistuvilla väkivaltaisilla hyökkäyksillä voidaan saavuttaa poliittisia tuloksia, ovat väärässä”, hän sanoi.

Hänen mukaansa mielenosoittaminen on sallittua niin kauan, kuin väkivaltaa ei esiinny. Sillä kiristäminen ei hänen mukaansa kuulu Serbiaan.

”Aivan kaikki on sallittua, kunnes väkivallan raja ylittyy. Siis aivan kaikki. Paikalla oli eilen illalla 1584 henkilöä, tietääkseni nyt vähemmän.”

Vučićin mukaan oppositiojohtajilla on omat intressinsä, jotka liittyvät rahaan ja valmistuneeseen tutkintaan.

”Melu on kova koska he haluavat palata valtaan, jotta voisivat rosvota.”

Mielenosoittajat ovat puolestaan vaatineet Vučićin eroa ja piirittivät presidentinlinnaa hänen puheensa aikana ihmisketjuna.

 

 

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt