Verkkouutiset

Separatistikapinallisten mielestä tulitauko ei koske Debaltseveä

Niin sanotun Donetskin tasavallan separatistien mielestä Minskissä sovittu tulitauko ei koske Debaltseveä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Separatistit ovat voimistaneet hyökkäyksiään Debaltseven ja Mariupolin kaupunkeja vastaan vain muutamia tunteja ennen kuin tulitauon pitäisi astua voimaan. Ukrainan vt. puolustusministeri Petro Mekhedin mukaan kapinalliset haluavat vallata kaupungit ennen kuin tulitauko astuu voimaan

Italian yleisradioyhtiö RAI kertoo, että niin sanotun Donetskin tasavallan presidentti Alexander Zahartshenkon mukaan Minskissä torstaina sovittu tulitauko ei koske Debaltseveä, koska ”Minskin sopimus ei mainitse sanallakaan Debaltseveä”. Siksi taistelut jatkuvat siellä yhä.

Separatistit eivät myöskään ole päästäneet noin 8000 mottiin jäänyttä ukrainalaissotilasta pois kaupungista.

RAI:n mukaan separatistit kuitenkin sanovat kunnioittavansa puolenyön aikaan alkavaksi sovittua tulitaukoa, mutta ”reagoivat kaikkiin sen rikkomisiin”. Samaan hengenvetoon separatistit vaativat, että Ukrainan on aloitettava viipymättä neuvottelut maan perustuslain muuttamisesta.

Debaltseven poliisin mukaan kapinalliset ovat tuhoamassa kaupunkia pommituksellaan. Venäjä on kiistänyt, että sen joukot olisivat tulittaneet kaupunkia.

Lue myös: Tutkijat: Venäjä myönsi ilmeisesti vahingossa sotilaallisen osallistumisensa konfliktiin

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)