Verkkouutiset

Selvä enemmistö suomalaisista kannattaa TTIP:tä

Eurobarometrin mukaan selvä enemmistö suomalaisista, mutta myös kaikista eurooppalaisista kannattaa Euroopan unionin ja Yhdysvaltain välistä vapaakauppasopimusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomalaisista 62 prosenttia kannattaa tutkimuksen mukaan Yhdysvaltain ja EU:n välille neuvoteltavaa TTIP-sopimusta (Transatlanttinen kauppa- ja investointikumppanuus).

Sen sijaan vain 21 prosenttia suomalaisista vastustaa sopimusta. 17 prosenttia ei osannut vastata kysymykseen.

Koko Euroopan unionin tasolla sopimuksen kannatus on 58 prosenttia. Vastustajia on 25 prosenttia ja 17 prosenttia ei osaa vastata kysymykseen. Kaikissa paitsi kolmessa EU-maassa enemmistö kannattaa vapaakauppasopimusta. Vain Itävallassa (53 prosenttia vastustaa, 39 prosenttia kannattaa), Saksassa (41 prosenttia kannattaa, 39 prosenttia vastustaa) ja Luxemburgissa (43 prosenttia kannattaa, 40 prosenttia vastustaa) vastustajia on kannattajia enemmän.

Haastateltavilta kysyttiin, kannattaako vai vastustaako ”vapaakauppa- ja investointisopimusta EU:n ja USA:n välille”.

Euroopan komission julkaisi tuoreimman Eurobarometri-tutkimuksen joulukuussa. Eurobarometrissä selvitetään laajalla kyselytutkimuksella eurooppalaisten asenteita.

Tutkimuksen on tehnyt TNS Opinion & Social. Suomen osalta kyselytutkimuksista vastasi TNS Gallup Oy. Tutkimusta varten haastateltiin 1002 suomalaista marraskuussa. Yhteensä tutkimusta varten haastateltiin noin 33 000 eurooppalaista.

Suomen osalta tuloksen virhemarginaali on korkeintaan 1,5 prosenttiyksikköä suuntaansa 5 prosentin riskitasolla.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Suomessa Maaseudun Tulevaisuus.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)