X
SULJE MAINOS
Matias Mäkynen. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

SDP:stä vaaditaan ilmastotoimia: Kaikkien elämä muuttuu

Varapuheenjohtaja Matias Mäkysen mielestä päästöjä on vähennettävä oikeudenmukaisesti.

SDP:n varapuheenjohtajan, kansanedustaja Matias Mäkysen mukaan lisätoimia ja päätöksiä tarvitaan, jotta Suomesta tulee hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Hän pitää tavoitetta realistisena.

– Suomen kaltaiset maat voivat edelläkävijöinä jopa hyötyä itsekkäästi globaalista taistelusta ilmastonmuutosta vastaan. Maailman johtavat teknologiayritykset, kestävä metsänhoito ja maatalous tai jäte- ja vesihuolto voivat toimia esimerkkeinä ja vientituotteina eri puolille maailmaa, Mäkynen kirjoittaa Ilkka-Pohjalaisessa.

Hänen mukaansa Suomi on jo oikealla polulla.

– Sähköntuotantomme on jo pitkälti päästötöntä ja lämmitys puhdistuu kovaa vauhtia. Teollisuus on laatinut kunnianhimoiset tiekartat, joilla se tekee oman osansa samalla investoiden Suomeen. Autokauppa ja ruokailutottumukset ovat lähteneet muuttumaan monien ennakoimaa nopeammin.

Mäkynen kirjoittaa, että ilmastotoimien on oltava oikeudenmukaisia.

– Laskiessamme suomalaisten päästöjä on huolehdittava, että kaikki pysyvät muutoksessa mukana eikä ketään aseteta kohtuuttomaan asemaan.

Muutos nykyiseen on hänen mukaansa kuitenkin väistämätön.

– Meidän kaikkien elämä tulee muuttumaan. Joko se muuttuu ilmaston rajun lämpenemisen myötä hallitsemattomasti ja vaarallisesti tai sitten hallitusti päästöjä hilliten.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt