Sdp:ssa ihmetellään: Miten vihreät tekivät Helsingin Sanomista oman äänenkannattajansa?

Helsinki-päättäjän mielestä media on rakentamassa pääkaupunkiin kaksipuoluemallia.

Sdp:n Helsingin kaupunginvaltuutetun ja kaupunginhallituksen jäsenen Pilvi Torstin mielestä ”kuntavaaleista uhkaa paikallislehti Helsingin Sanomien johdolla tulla Helsingissä absurdi demokratian irvikuva”.

Pilvi Torsti kirjoittaa blogissaan, että mediaa seuraamalla saattaa luulla, että käynnissä on pormestarivaali kahden henkilön välillä. Media on hänen mukaansa rakentamassa Helsinkiin kaksipuoluemallia.

”HS:n uutinen tänään oli otsikoitu ’Helsingissä kannattaa äänestää muitakin kuin kokoomusta ja vihreitä’. Ja jutussa mainittiin nimeltä – ketkäs muut kuin Anni Sinnemäki (vihr.) ja Jan Vapaavuori (kok.)”, Pilvi Torsti kirjoittaa.

”Tämän kaksintaistelu-uutisoinnin, jossa median suosikista ei ole epäselvyyttä, seuraaminen olisi hupaisaa, jos kyse ei olisi demokratiasta”.

Hän kysyy ”miten vihreät ovat onnistuneet tekemään HS:stä oman äänenkannattajansa?”.

Torstin mukaan vaihtoehdosta puhuminen kahden pormestariehdokkaan välillä on lähinnä irvokasta. Talouspolitiikassa vihreät ei hänen mukaansa ole kokoomusjohtoisen Helsingin vaihtoehto eikä budjettineuvotteluissa vihreistä ole ollut punavihreän enemmistön johtajiksi.

”Vihreitä kiinnostaa enemmän pyörätiet kuin vanhustenhoito”, Torsti toteaa.

Kommentit