Kansanedustaja Timo Harakka (sd.). LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

SDP:n Timo Harakka Suomen Yrittäjille: Puolustamme pienyrittäjiä

Mikael Pentikäisen mukaan SDP on lähtenyt ristiretkelle yrittäjiä vastaan.

SDP on tehnyt useita pienyrittäjien asemaa parantavia esityksiä, jotka Suomen Yrittäjät on tyrmännyt ideologisista syistä, toteaa kansanedustaja, demareiden valtiovarainvastaava Timo Harakka.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäisen mukaan SDP on lähtenyt ristiretkelle yrittäjiä vastaan. Hän viittaa demareiden torstaina julkaisemaan 10 uudistusta eriarvoisuuden vähentämiseksi -esitykseen, joka ehdottaa muun muassa yrittäjävähennyksen ja listaamattomien yritysten osinkohuojennuksen poistamista.

– Yrittäjävähennys on erittäin tärkeä monelle vähän ansaitsevalle yrittäjälle, Pentikäinen toteaa Yrittäjien sivuilla.

Harakka muistuttaa, että SDP teki heti vaalikauden alussa yrittäjäpaketin.

– Siinä ehdotimme muun muassa ensimmäisen ulkopuolisen työntekijän palkkavähennystä sekä panostuksia uusyrityskeskuksiin ja luovien alojen yritysten kasvuun, Harakka luettelee tiedotteessaan.

– Näiden yksinyrittäjiä ja mikroyrittäjiä hyödyttävien aloitteiden sijaan Suomen Yrittäjät lobbasi maahan niin sanotun yrittäjävähennyksen.

Eduskunnan tietopalvelu on Harakan mukaan todistanut, että 60 prosenttia eli peräti 75 miljoonaa valuu kahden ylimmän tuloluokan taskuihin.

– Ky-muotoiset apteekkarit, asianajajat ja jopa pääomasijoittajat saavat joka vuosi tuhansien eurojen ylimääräisen verolahjan.

– Vaalikauden mittaan tämä työllisyyden ja kasvun kannalta täysin hyödytön tukiainen kasvaa puoleen miljardiin euroon. Ollakseen uskottava yritystukityöryhmän täytyy karsia se ensimmäisenä, Harakka toteaa.

Hänen mukaansa yhtä hyödytön, mutta kallis, on nykyhallituksen toteuttama perintö- ja lahjaveron alennus.

Tilalle SDP on tarjonnut Harakan mukaan aidosti pienituloisia yrittäjiä auttavan toimen, jota he itse hartaimmin toivovat: että yritys maksaa arvonlisäveroa vasta 30 000 euron liikevaihdosta.

– Tämänkin aloitteemme Suomen yrittäjät haukkui maan rakoon vain ideologista syistä. Mutta kuinka kävikään? Yksinyrittäjien ja Naisyrittäjien painostuksesta Suomen Yrittäjät käänsi kelkkansa ja tuli SDP:n linjalle. Tätä Mikael Pentikäinen (kesk.) ei paljon mainosta, Harakka toteaa.

Harakka kertoo, että osinkoveron huojennusten korjaus sisältyy kahteen Valtiovarainministeriön asiantuntijaryhmän ohjelmaan, joista ensimmäistä johti valtiosihteeri Martti Hetemäki 2010 ja jälkimmäistä vero-osaston ylijohtaja Terhi Järvikare viime vuonna.

– SDP kuuntelee asiantuntijoita. Suosittelen samaa myös Mikael Pentikäiselle.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt