SDP:n Skinnari: Venäjää ei saa eristää Ukrainasta huolimatta

SDP:n kansanedustaja Jouko Skinnarin mielestä Suomen ei tule tehdä Venäjä-asioissa hätiköityjä ja lyhytnäköisiä ratkaisuja.

– Emme saa joutua Venäjä-yhteistyössä pysähtyneisyyden tilaan, vaan Ukrainan aiheuttamista ongelmista huolimatta meidän on vaalittava Venäjä-yhteyksiä yhteiskunnan eri sektoreilla. Venäjää ei tule eristää. Suomi ei saa luovuttaa muille saavuttamiaan asemia Venäjä-kaupassa, sanoi Jouko Skinnari Nastolan demarien kesäjuhlassa lauantaina.

Hänen mukaansa on hyvä, että valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) johdolla selvitetään ensi vuoden budjettia silmällä pitäen pakotteiden johdosta syntynyttä tilannetta.

– Venäjä-yhteistyömme ei tule pysähtyä EU:n ja USA: n pakotelistan johdosta. Hallituksen toimenpiteet tulee tehdä yhteistyössä elinkeinoelämän suurten mutta myös pienten yritysten, kansalaisjärjestöjen sekä maakuntaliittojen kanssa.

– Suomen vienti, venäläisten matkailu, energian saannin turvaaminen ja Fennovoiman rakentaminen, telakkabisnes sekä kansalaisjärjestöjen kulttuuri- ja urheiluyhteistyön tulee jatkua, Skinnari luetteli.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt