Sdp:n Satu Taavitsainen: Verkkopalvelujen tulisi olla maksuton perusoikeus kaikille

Kansanedustajan mielestä sähköisen tunnistautumisen välineet Suomessa ovat liian pankkiriippuvaisia.

SDP:n kansanedustaja, eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Satu Taavitsainen pitää tärkeänä, että kansalaisten yhdenvertaista mahdollisuutta päästä osalliseksi tietoyhteiskuntaan parannetaan. Eduskunta käsittelee tänään hallituksen lakiesitystä sähköisestä tunnistamisesta.

– Verkkopalvelut ja sähköinen asiointi eri viranomaisten kanssa on niin arkipäivää, että voidaan puhua jo aivan peruspalvelusta. Palvelun tulisi olla samanlainen maksuton perusoikeus kuin Kela-kortti, joka lähetetään kaikille kansalaisille, Taavitsainen sanoo tiedotteessaan.

Satu Taavitsaisen mukaan sähköisen tunnistautumisen välineet Suomessa ovat liian pankkiriippuvaisia. Palvelun kalleuden tai muun syyn vuoksi ulkopuolelle on jäänyt lähes puoli miljoonaa suomalaista. He ovat Taavitsaisen mukaan ulosottovelallisia, jotka eivät saa pankkitunnuksia tai pienituloisia eläkeläisiä ja työttömiä. Lisäksi on henkilöitä, jotka eivät alaikäisyyden, sairauden tai muun rajoitteen vuoksi itse voi asioida sähköisesti, eikä toisella henkilöllä ole oikeutta asioida henkilön puolesta.

– Pidän välttämättömänä, että hallitus selvittää, kuinka sähköisten tunnistusvälineiden saatavuus ja käyttäminen turvataan näille henkilöryhmille, Taavitsainen sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt