X
SULJE MAINOS

SDP:n Rinne haluaa edistää palkkatasa-arvoa

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinteen mielestä tulevan hallituksen on sitouduttava voimakkaasti sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseen.

– Erityisen tärkeää on panostaa palkkatasa-arvon saavuttamiseen, perhevapaiden uudistamiseen tasa-arvoa ja naisten työmarkkina-asemaa tukevasti sekä vähentää molempiin sukupuoliin kohdistuvaa syrjintää, Antti Rinne sanoi lauantaina Turussa.

Hänen mukaansa sukupuolten välinen tasa-arvo sekä naisten ja miesten korkea työhön osallistumisen aste on pohjoismaisen hyvinvointivaltiomallin kulmakivi. Kyse on paitsi taloudesta, myös osallisuudesta ja asemasta yhteiskunnassa, Rinne toteaa.

Rinne sanoo olevansa huolissaan viime aikojen keskusteluiden suunnasta, jossa palkkatasa-arvotavoitetta on haluttu vastustaa väittämällä ongelmia olemattomiksi tai jossa naisten työllisyyttä pidetään jotenkin vähemmän tärkeänä tavoitteena.

– Tämä näkyy niin nihkeänä suhtautumisena perhevapaiden nykyistä tasaisempaan jakoon tai kuntatyöntekijöiden, usein naisten, työn väheksymisenä.

Rinteen mukaan SDP haluaa sukupuolten välisen tasa-arvon edistämisen voimakkaaseen rooliin tulevassa hallitusohjelmassa.

– Tämä tarkoittaa muun muassa perhevapaajärjestelmän uudistamista isien roolia korostavampaan suuntaan, tasa-arvoa tukeviin palkkaratkaisuihin kannustamista sekä työn ja perhe-elämän yhteensovittamisen helpottamista kehittämällä työntekijälähtöisiä joustoja.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt