SDP:n Räsänen: Suomeen ei tarvita kaksia työmarkkinoita

Kansanedustaja, Demarinuorten puheenjohtaja Joona Räsänen vaatii hallitusta ryhtymään toimiin, jotta Suomeen ei synny kaksia työmarkkinoita.

Joona Räsäsen mukaan akuutin pakolaistilanteen lisätessä myönteisten turvapaikkapäätösten määrää on olemassa riski siitä, että ulkomaalaistaustaisten ja kantasuomalaisten työehtojen, palkkojen ja etuuksien välille syntyy perusteeton kahtiajako.

– Myönteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden työllistämiseksi on tehtävä kaikki mahdollinen. Se on paitsi kantaväestön myös turvapaikanhakijoiden etu. On kuitenkin selvää, ettei maahanmuuttajia voida asettaa palkkauksen ja työehtojen osalta muita työntekijöitä heikompaan asemaan, Joona Räsänen sanoo tiedotteessaan.

Hän paheksuu hallituksen eri ministerien ristiriitaisia viestejä maahanmuuttajien työllistämisestä. Esimerkiksi avaukset alennetuista palkoista ovat juuri sellaisia tekijöitä, jotka edistävät kaksien työmarkkinoiden syntyä. Joona Räsänen moittii hallituksen linjaa sekavaksi ja jätti tiistaina asiasta kirjallisen kysymyksen.

– Ammattiliittojen kanneoikeus ja alipalkkauksen kriminalisointi voisivat olla konkreettisia keinoja, joilla hallitus näyttäisi sitoutumistaan kaksien työmarkkinoiden synnyn ennaltaehkäisyyn, Joona Räsänen sanoo.

Kommentit