Petteri Orpo ja Antti Rinne Keskuskauppakamarin keskustelussa.

”Olisi jo 74 prosentin työllisyysaste, jos…”

Petteri Orpon mukaan Suomi tarvitsee työntekoon ja yrittämiseen kannustavaa verotusta.

Kokoomuksen puheenjohtajan, valtiovarainministeri Petteri Orpon mukaan SDP:n politiikka voisi kampittaa viime vuosina virinnyttä talouskasvua.

– [Puheenjohtaja Antti Rinteen] asialista on sinänsä oikea, mutta sen toteuttaminen verotuksellisin keinoin on ongelmallista. Verotus osuisi aika pitkälti yrityksiin, investointeihin ja pääomiin. Tarvitsemme uusia työpaikkoja, joten olen huolissani kasvun tyrehtymisestä, Orpo sanoi Keskuskauppakamarin pääministeritentissä Helsingissä.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) huomautti kohtaanto-ongelman nousseen talouden kannalta kiireelliseksi ongelmaksi.

– Meillä olisi jo 74 prosentin työllisyysaste, jos kaikki kuluvan vuoden aikana auenneet työpaikat olisi täytetty. Moni paikka on myös jäänyt syntymättä työvoimapulan vuoksi, Sipilä sanoi.

Antti Rinne huomautti, SDP:n varjobudjetissa Sitrasta ja Suomen Pankilta otettuja varoja käytettäisiin vain yhdelle budjettivuodelle tarkoitettuihin menoihin. Hän mainitsi myös aktiivisen työvoimapolitikan merkityksen ja syrjäytyneiden nuorten suuren määrän.

– Suomessa on yli 60 000 nuorta, lähinnä miestä, jotka eivät ole mukana koulutuspolussa tai töissä. Heidät olisi saatava takaisin työelämään tai koulutukseen. Myös perhevapaauudistus olisi saatava läpi, sillä nuorissa naisissa on paljon käyttämätöntä potentiaalia. Moni ei pääse kiinni työn syrjään, mikä kärjistää palkkaeroja, Rinne sanoi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt