X
SULJE MAINOS
Tarja Filatov. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

SDP:n kansanedustaja: Yrittäjien työttömyystukea pitää jatkaa

Tarja Filatovin mielestä koronajousto auttaa yrittäjiä vaikean ajan yli.

Kansanedustaja Tarja Filatov (sd.) sanoo, että yrittäjien helpotettua pääsyä työmarkkinatuen piiriin pitää jatkaa. Tällä hetkellä yrittäjillä on koronan takia oikeus Kelan työmarkkinatukeen, jos päätoiminen työskentely yrityksessä on päättynyt tai tulot ovat vähentyneet. Tukea on voinut saada yritysmuodosta riippumatta, eikä yritystoimintaa ole tarvinnut lopettaa.

Tuki on kuitenkin päättymässä, Filatov harmittelee. Jatkossa yrittäjällä ei ole oikeutta työmarkkinatukeen, jos yritystoiminta on edelleen käynnissä.

– Hallitus päätti koronajouston lopettamisesta tilanteessa, jossa epidemia näytti hellittävän. Nyt tilanne on toinen. On syytä käynnistää pikaisesti valmistelu poikkeuksen jatkamisesta, jotta yksinyrittäjät, joita korona kurittaa, eivät joudu kohtuuttomaan tilanteeseen.

Filatovin mielestä koronajousto auttaa yrittäjiä vaikean ajan yli.

– Jos jousto loppuu, moni pienillä tuloilla elävä yrittäjä joutuu lopettamaan yrityksensä saadakseen työmarkkinatukea, koska muuta vaihtoehtoa toimeentulolle ei ole. Tämä ei ole viisasta, jos yrittäjä normaalioloissa pystyy elättämään itsensä, hän toteaa tiedotteessaan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt