Eero Heinäluoma. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Eero Heinäluoman kommentit Suomen Navalnyi-linjasta esillä Venäjällä

Suomalaisedustajien kerrotaan olleen Venäjän eristämistä vastaan.

Pitkän linjan SDP:n poliitikko, europarlamentaarikko Eero Heinäluoman lausuntoja europarlamentin Aleksei Navalnyin tapausta koskevasta päätöslauselmasta on nostettu esiin Venäjän medioissa.

Esimerkiksi Komsomolskaja Pravda kertoo Heinäluoman kommentteihin viitaten, että ”Europarlamentin päätöslauselma Navalnyin tapauksesta ei sovi Suomen linjaan”. Jutussa todetaan Heinäluoman, SDP:n Miapetra Kumpula-Natrin ja keskustan Mauri Pekkarisen äänestäneen tyhjää Navalnyin myrkytyksen jyrkästi tuominneesta päätöslauselmasta.

Venäläisjutussa siteeraataan Heinäluoman Ilta-Sanomien haastattelua. Siinä Heinäluoma muun muassa perusteli, että päätöslauselmaan on sekoitettu paljon vaatimuksia, joita Suomi tai hän eivät voi kannattaa.

– Se vaatii Venäjän täydellistä eristämistä ja Suomen linja on aivan päinvastainen. Suomen linjan mukaan pitää olla asiallisessa kanssakäymisessä, ilmaista oma mielipide ja hakea yhteistä ratkaisua kansainvälisessä kanssakäymisessä. Suomen linja on ollut rakentavan kanssakäymisen linja, kun nyt vaaditaan eristämistä, Heinäluoma sanoi IS:lle.

Myös uutistoimisto TASS viittasi samaan Eero Heinäluoman kommenttiin.

Venäläisuutisissa on korostettu tyhjää äänestäneiden suomalaisten olleen sitä mieltä, että Navalnyin tapauksesta on järjestettävä ensin tutkinta ja mahdollisista pakotteista päätettävä vasta sen jälkeen.

Venäjällä europarlamentin päätöslauselmaa on arvosteltu törkeänä sekaantumisena maan sisäisiin asioihin.

Venäläinen oppositiovaikuttaja Aleksei Navalnyi myrkytettiin elokuussa Siperiassa venäläisellä Novitshok-perheeseen kuuluvalla hermomyrkyllä. Samantyyppistä kemiallista asetta käytettiin myös Venäjän sotilastiedustelu GRU:n tekosiksi paljastuneessa Britannian Salisburyn myrkkyiskussa. Saksaan hoitoon lennätetyn Navalnyin on kerrottu toipuvan myrkytyksestä. Hän on ilmoittanut aikovansa palata kaikesta huolimatta parannuttuaan takaisin Venäjälle.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt