LKS 20200604 SDP:n vaalimuki vuodelta 2019. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

SDP ulottaisi ansiosidonnaisen turvan kaikille

Korvauksen pienentämiseen demarit eivät kuitenkaan suostu.

SDP hyväksyy sen, että ansiosidonnainen työttömyysturva ulotetaan kaikille, kunhan turva järjestetään työttömyyskassojen kautta. Puolue kertoo asiasta tuoreessa visiossaan siitä, miten Suomen talous jälleenrakennetaan koronan jälkeen.

– SDP on valmis ulottamaan ansiosidonnaisen työttömyysturvan kaikille, mutta asettaa uuden yleisen ansioturvavakuutuksen luomiselle ehtoja. Ansiosidonnainen työttömyysturva tulee jatkossakin toteuttaa työttömyyskassoja kehittämällä.

Monet työttömyyskassat toimivat lähellä ammattiliittoja, jotka yleisen käsityksen mukaan toimivat lähellä SDP:tä. SDP:n mukaan työntekijän pitää jatkossakin saada itse valita, minkä kassan jäseneksi hän kuuluu.

Työnantajajärjestöt ovat esittäneet, että ansiosidonnaisen kestoa lyhennetään tai sen tasoa lasketaan. Tähän SDP ei suostu.

– Osana uudistusta tulee lyhentää työssäoloehtoa ja parantaa korvaustasoa, jotta nuorilla, pienipalkkaisilla, silpputyöläisillä ja osa-aikaisilla olisi myös mahdollisuus ansiosidonnaiseen turvaan. Huolehditaan samalla, että kaikki ansiotyö huomioidaan työssäoloehdon täyttymisessä ja kehitetään sovittelua esimerkiksi tekijänoikeuskorvausten ja työttömyysetuuden osalta.

SDP:n linjauksesta kertoi ensimmäisenä Demokraatti.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt