Helsingin yliopiston päärakennus Senaatintorilla Helsingissä. LEHTIKUVA / ONNI OJALA

SDP-opiskelijoiden paikat nollautuivat Helsingin yliopistossa

Poliittisista ryhmistä kaikki eivät menestyneet Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston vaalissa.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaalien vaalissa Opiskelijoiden sosialidemokraattinen yhdistys OSY putosi edustajistosta menetettyään kaksi paikkaansa.

Sen sijaan Edistykselliset saivat viisi paikkaa, joista Kokoomuksen opiskelijoiden osuus oli neljä paikkaa ja Keskustaopiskelijoiden osuus yksi paikka. Ryhmä menetti yhden paikan.

HYYn Vihreistä ja Sitoutumattomasta vasemmistosta koostuva Maailmanpyörä sai 20 paikkaa, josta HYYn Vihreiden paikkamäärä on 11 ja Sitoutumattoman vasemmiston yhdeksän. Vihreät nostivat paikkamääräänsä kahdella ja Sitoutumaton vasemmisto yhdellä paikalla.

Muut poliittiset ryhmät eli Perussuomalainen vaaliliitto, Liberaalinen vaaliliitto ja Piraatit jäivät ilman paikkoja. Näillä ei ole myöskään paikkoja nyt istuvassa edustajistossa.
Uutena poliittisena vaalirenkaana ehdokkaita asettanut Sinisten ja Kristillisdemokraattien muodostama Vapauden puolesta jäi myös ilman paikkoja.

Ainejärjestöläisten muodostama HYAL säilyi suurimpana sitoutumattomana ryhmänä 16 paikallaan. Eläinlääketieteen, farmasian, hammaslääketieteen, lääketieteen ja oikeustieteen ainejärjestöjen muodostama HELP pysyi yhdeksässä paikassa. Osakuntien vaalirenkaan paikkamäärä on neljä paikkaa.

Ruotsinkielisistä osakunnista ja ainejärjestöistä koostuva Svenska Nationer och Ämnesföreningar nosti paikkamääräänsä kolmesta paikasta kuuteen edustajaan.

Ehdokkaita vaaleissa oli 591. Vaalien ääniharavia olivat Sebastian Österman HYYn Vihreistä 143 äänellä ja seuraavaksi eniten ääniä saanut Jessika Isomeri HYAL Kumpula -listalta 100 äänellä.

Edustajistovaaleissa valitaan ylioppilaskunnan ylin päättävä elin, 60-henkinen edustajisto. Edustajisto käyttää ylintä päätösvaltaa HYYssä, ja päättää muun muassa ylioppilaskunnan miljoonien eurojen talousarviosta.

Äänioikeutettuja olivat HYYn jäsenet eli noin 26 000 Helsingin yliopiston opiskelijaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt