Antti Lintman, Antti Rinne ja Krista Kiuru. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

SDP kasvattaisi työllisyyttä panostamalla koulutukseen

SDP korostaa vaihtoehtobudjetissaan koulutuksen merkitystä.

”Yhteiskunnan eheys ja eriarvoisuuden vähentäminen sekä julkisen talouden kestävyys edellyttävät nykyistä huomattavasti korkeampaa työllisyysastetta varsinkin tulevina vuosikymmeninä. Työllisyyttä parantavat uudistukset on aloitettava nyt”, SDP linjaa vaihtoehtobudjettia koskevassa tiedotteessaan.

Työllisyyden tukemiseksi pitkällä aikavälillä SDP esittää oppivelvollisuuden pidentämistä, varhaiskasvatuksen uudistamista, korkeakoulutuksen määrän lisäämistä ja koulutustason nostamista ja aktiivisen työvoimapolitiikan merkittävää tehostamista ja sen resurssien lisäämistä.

SDP toteaa, että talouskasvu perustuu ennen kaikkea tuottavuuden kasvuun. Puolueen mukaan sen ytimessä ovat korkea osaaminen ja koulutettu väestö, panostukset tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä aktiivinen, uudistumista tukeva elinkeinopolitiikka.

”Näihin on otettava määrätietoinen ote. SDP:n vaihtoehto korjaa hallituksen politiikan yhden räikeimmän epäkohdan eli satojen miljoonien eurojen leikkaukset koulutuksesta”, SDP linjaa.

SDP:n budjetissa pienituloisiin ihmisiin kohdistuvat leikkaukset perutaan. Lisäksi pienituloisten eläkeläisten toimeentuloa vahvistetaan. Pieni- ja keskituloisten palkansaajien verotusta kevennetään.

”Vaihtoehdossamme tarjoamme konkreettisia esityksiä työllisyyden edistämiseksi tässä ja nyt. Suomi on nostettava työlinjalle. Sosialidemokraattien vaihtoehto on vastuullisempi, sillä velkaa otamme vähemmän kuin hallitus”, SDP:n tiedotteessa todetaan.’

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lintman, puolueen puheenjohtaja Antti Rinne ja kansanedustaja Krista Kiuru esittelivät vaihtoehtobudjetin tiistaina.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt