SDP-johtajia syytetään veroparatiisien tukemisesta – ”hurskastelu lyö ällikällä”

Perussuomalaisten Leena Meren mukaan SDP-johtajat ovat olleet vuosia mukana ohjaamassa työeläkeyhtiöiden varoja veroparatiiseihin.

”Demarijohtajat Antti Rinne ja Eero Heinäluoma ovat olleet vuosia työeläkeyhtiöiden hallinnoissa ohjaamassa työntekijöiden eläkevaroja veroparatiiseihin”, perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Leena Meri sanoo tiedotteessaan.

Meren mukaan eläkeraha pitää veroparatiiseja toiminnassa.

SDP:stä kiistetään Verkkouutisille jyrkästi Meren väitteet. SDP:n mukaan puolueen johtajat eivät ole tukeneet veroparatiiseja eivätkä ole siten ohjanneet työeläkeyhtiöiden varoja veroparatiiseihin.

SDP:stä korostetaan lisäksi, että Eero Heinäluoma ei ole koskaan istunut yhdenkään työeläkeyhtiön hallinnossa.

Meri viittaa Ylen tuoreeseen selvitykseen, jonka mukaan kuudella suurimmalla työeläkevakuuttajalla on sijoituksia verokeitaiden kautta yli 40 miljardilla eurolla.

Meri toteaa SDP:n poliitikkojen esittävän eduskunnassa työläisten ainoita puolustajia ja samaan aikaan pelaavan työläisten eläkevaroilla uhkapelejä veroparatiiseissa.

”Demarien toiminta on kyllä sellaista käsien pesua ja hurskastelua, joka lyö ällikällä monet”, Meri sanoo.

”He unohtavat aina sopivasti keskustelussa kertoa omien keskeisten vaikuttajiensa toiminnan niin yksityisissä kuin valtion eläkeyhtiöissä sekä ay-liikkeiden toiminnassa – siis siellä missä nämä sijoituspäätökset veroparatiiseihin on tehty”, hän jatkaa.

Meren mukaan valtion eläkerahastojen sijoituksista ovat omistajaohjauksen kautta vastanneet SDP:n valtiovarainministerit Antti Rinne, Jutta Urpilainen sekä Eero Heinäluoma.

”Antti Rinne on ollut lisäksi vuosia mukana ay-yhdistysten sekä yksityisen eläkeyhtiöiden toiminnassa. Tahtipuikkoa hänen rinnallaan on heiluttanut puolueen vahva johtohahmo Eero Heinäluoma. He ovat olleet kaikki mukana pöydissä, joissa työntekijöiden eläkerahat on ohjattu veroparatiiseihin ja näin vältytty maksamasta verot Suomeen”, Leena Meri toteaa.

SDP:stä muistutetaan, että valtiovarainministereinä toimineet Eero Heinäluoma, Antti Rinne tai Jutta Urpilainen eivät ole koskaan vastanneet valtion omistajaohjauksesta eivätkä mistään muustakaan omistajaohjauksesta.

PS:n Meren mukaan SDP:ssä ei olla aidosti huolestuneita suomalaisten työntekijöiden rahoista ja verojen maksusta yhteiskunnan palveluiden pyörittämiseksi.

Leena Meri lainaa pääministeri Juha Sipilän (kesk.) toteamusta ja sanoo verojen välttämiseksi tehtävistä järjestelyistä, että ”itsekkyys Suomessa ylittää jo sairauden asteen”.

”Näin demarit toimivat, kun pääsevät päättämään muiden rahoista”, Meri toteaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt