Ministeri Krista Kiurun mukaan on haettava toimia, jotka takaavat työpaikkojen säilymisen myös teollisuuskaupungeissa. LEHTIKUVA / RONI LEHTI

Sd-edustajat: Kuntien elinvoimaan panostettava

Perhe- ja peruspalveluministerin mukaan ratkaisuja haetaan syksyn talousarvioesityksessä.

SDP:n satakuntalaisten edustajien Krista Kiurun, Kristiina Salosen ja Heidi Viljasen mukaan kuntien alueellisesta elinvoimaisuudesta tulee pitää huolta. Edustajat puhuivat aiheesta SuomiAreenassa järjestetyssä keskustelutilaisuudessa.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun mukaan hallituksen on haettava toimia, jotka vastaavat teollisuuskaupunkien tarpeeseen ja takaavat työpaikkojen säilymisen tulevaisuudessa.

– Panostuksia tulee tehdä liikenneyhteyksien kehittämiseen, samoin liikenneturvallisuuden parantaminen on tärkeää. Onneksi hallitusohjelmassa varmistetaan oman yliopistokeskuksen tulevaisuus ja koulutuksen resurssien lisäys toisella asteella ja korkeakouluissa, Kiuru toteaa puolueen tiedotteen mukaan.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kristiina Salosen mukaan myös koulutukseen satsaaminen on tärkeää. Hän kuitenkin esittää, että kuntien talous tulisi ensin saada vakaalle pohjalle.

– Niukka taloudellinen liikkumavara on ajanut monet kunnat ahtaalle. Nyt kunnat ovat saaneet pienemmät avustukset valtion tavoitellessa laitoshoidon purkamista, mutta eivät ole pystyneet purkamaan hoidon kustannuksia samaa tahtia. Nämä uudet säästövaateet ovat olleet tuplaisku kuntien taloudenpidolle, Salonen toteaa.

– Jos kuntien tehtävää lisätään, pitää valtiolta tulla myös tuki kunnille. Kuntien tilanne ei saa enää kurjistua, Heidi Viljanen jatkaa.

Krista Kiurun mukaan syksyn talousarvioesitys on tuomassa helpotusta kuntien tilanteeseen. Sosiaali- ja terveyspalvelujen valmisteluun ryhdytään hänen mukaansa välittömästi, eikä työtä tarvitse aloittaa tyhjästä.

– Tiedämme kyllä sote-uudistuksen ongelmakohdat, nyt ratkaisevaa on kyetä viemään soten sisällöllinen ja rakenteellinen uudistus ripeällä aikataululla läpi yhdessä tehden, Kiuru toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt