Suomen presidentin onnittelutwiitti USA:n uudelle presidentille. Twitter @niinisto

Sauli Niinistö viesteistä Twitterissä: Jossain pahasti mättää

Tasavallan presidentin mielestä eliittikäsityksen syntymistä pitäisi miettiä.

Presidentti Sauli Niinistö sivusi Politiikan toimittajien etätapaamisessa torstaina sosiaalista mediaa. Häneltä oli kysytty, miten huolissaan hän on populismista tai äärioikeistosta.

– Tiedättekö, silloin kun olin valtiovarainministeri, niin pidin – ja moni muukin piti – populistina ihmistä, joka lupaili sinne tänne rahoja. Se on aika helppoa, populismia, Sauli Niinistö vastasi.

– Mitä sitten tulee tuohon äärioikeistoon, niin se on tietysti ihan toinen ilmiö. Tai sanoisinko ääri-ilmiö jossain laidalla, josta ei nyt oikein tolkkua otakaan.

Presidentti kertoi ”pikku esimerkkinä” vuorokautta aiemmin twitterissä jakamastaan onnittelutwiitistä virkaan astuneelle USA:n presidentti Joe Bidenille. Twiitti näkyy alla.

– Olin vähän yllättynyt, että siihen tuli paljon vastauksia. Selasin niitä pikaisesti läpi, ja onpa siellä tarinaa. Siis, suoraan Yhdysvalloista. Ja aika hämmentävääkin, presidentti totesi.

– Toki sehän on pieni otos. Mutta kyllä minä olin yllättynyt, että tunnelmat ovat niinkin äärimmäiset. Ja… kyllä jossain tietysti pahasti mättää.

Onnitteluviestiin presidenttikollegalle näytti torstaina iltapäivällä tulleen 86 vastausta. Varsinkin myöhemmin tulleista viesteistä monet ovat alatyylisiä ja julkaisukelvottomia.

Sauli Niinistö sanoi hänestä näyttävän siltä, että ääri-ilmiöille on hyvin yhteistä eliitin vastaisuus tai toisen leimaaminen eliitiksi ja toiminta sitä vastaan.

– Joka kuvaa kuitenkin siis sitä, että on ihmisiä, jotka tuntevat olevansa jotenkin toisarvoisessa asemassa ja valahtavat siinä sitten helposti… jos siinä vielä joku tuota perustunnetta hyväkseen käyttää, niin valahtavat ihan oudoille teille.

– Luulen, että tämmöistä ilmiötä nimenomaan politiikassa pitäisi tarkemmin miettiä. Ettei synny sitä eliittikäsitystä, että on ikään kuin parempia ja huonompia ihmisiä.

LUE MYÖS:
Presidentti Suomen koronaluvuista: Pahan edessä kyllä jaksaa
Aleksei Navalnyi esillä – Sauli Niinistö ja Vladimir Putin keskustelivat

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt