Tasavalan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio osallistuivat itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelukseen Helsingin tuomiokirkossa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Tasavallan presidentti: Veteraanit ja lotat ansaitsevat kunnioituksemme

Sauli Niinistön mukaan maailmanpoliittinen tilanne on yhä vaikeammin ennakoitavaa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mukaan veteraanit ja lotat ovat antaneet nuoremmille sukupolville edellytykset nyky-Suomen rakentamiseen.

Ulkosuomaisille suunnatussa itsenäisyyspäivän tervehdyksessään Sauli Niinistö muistuttaa, että tänä marraskuussa tuli kuluneeksi tasan 80 vuotta siitä, kun talvisota Suomen ja Neuvostoliiton välille syttyi.

– Vaikka aikaa on kulunut, maamme itsenäisyyden varmistaneet veteraanit ja lotat ansaitsevat aina kunnioituksemme. Heidän luomalleen pohjalle on ollut hyvä rakentaa nyky-Suomea, Sauli Niinistö sanoo Yhdysvaltain Helsingin-suurlähetystön Twitterissä jakamalla videolla.

Sauli Niinistön mukaan maailmapoliittinen tilanne on muuttunut yhä vaikeammin ennakoitavaksi. Hän sanoo, että Suomi pyrkii maailmalla toimimaan omalta osaltaan vakauden ja kansainvälisen yhteistyön puolesta.

– Turvallisuuden edistäminen sekä maailmanlaajuiset haasteet – kuten köyhyyden ja ilmastonmuutoksen torjunta – edellyttävät laajaa yhteistyötä. Suomella on tässä kokemustensa pohjalta annettavaa, Sauli Niinistö sanoo.

Tasavallan presidentin mukaan on arvokasta, että myös ulkosuomalaiset viettävät itsenäisyyspäivää eri puolilla maailmaa.

– Te edustatte Suomea ja kannatte siniristilippua. Itsenäisyytemme on muistamisen ansainnut. Lämmin kiitos siitä teille. Toivotan teille kaikille eri puolilla maailmaa oikein hyvää itsenäisyyspäivää ja joulun odotusta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt