Tasavalan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio osallistuivat itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelukseen Helsingin tuomiokirkossa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Tasavallan presidentti: Veteraanit ja lotat ansaitsevat kunnioituksemme

Sauli Niinistön mukaan maailmanpoliittinen tilanne on yhä vaikeammin ennakoitavaa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mukaan veteraanit ja lotat ovat antaneet nuoremmille sukupolville edellytykset nyky-Suomen rakentamiseen.

Ulkosuomaisille suunnatussa itsenäisyyspäivän tervehdyksessään Sauli Niinistö muistuttaa, että tänä marraskuussa tuli kuluneeksi tasan 80 vuotta siitä, kun talvisota Suomen ja Neuvostoliiton välille syttyi.

– Vaikka aikaa on kulunut, maamme itsenäisyyden varmistaneet veteraanit ja lotat ansaitsevat aina kunnioituksemme. Heidän luomalleen pohjalle on ollut hyvä rakentaa nyky-Suomea, Sauli Niinistö sanoo Yhdysvaltain Helsingin-suurlähetystön Twitterissä jakamalla videolla.

Sauli Niinistön mukaan maailmapoliittinen tilanne on muuttunut yhä vaikeammin ennakoitavaksi. Hän sanoo, että Suomi pyrkii maailmalla toimimaan omalta osaltaan vakauden ja kansainvälisen yhteistyön puolesta.

– Turvallisuuden edistäminen sekä maailmanlaajuiset haasteet – kuten köyhyyden ja ilmastonmuutoksen torjunta – edellyttävät laajaa yhteistyötä. Suomella on tässä kokemustensa pohjalta annettavaa, Sauli Niinistö sanoo.

Tasavallan presidentin mukaan on arvokasta, että myös ulkosuomalaiset viettävät itsenäisyyspäivää eri puolilla maailmaa.

– Te edustatte Suomea ja kannatte siniristilippua. Itsenäisyytemme on muistamisen ansainnut. Lämmin kiitos siitä teille. Toivotan teille kaikille eri puolilla maailmaa oikein hyvää itsenäisyyspäivää ja joulun odotusta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt