Mitä Venäjä haluaa Euroopalta vastineeksi Sputnik-rokotteesta?- LEHTIKUVA / AFP

Sauli Niinistö MTV:lle: Venäjän rokotetarjous syytä tutkia

Presidentin mukaan ehdotuksesta käydään varmasti keskustelua myös eurooppalaisten maiden välillä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo MTV Uutisille, että Venäjän tarjous Sputnik V -koronavirusrokotteen valmistusteknologiasta on syytä tutkia rokotevajeen kattamiseksi.

– Presidentti (Vladimir) Putin on useasti puhunut rokotteestaan ja viimeksi [tammikuun lopulla] hän kertoi mahdollisesta teknologian yhteistyöstä useiden eurooppalaisten maiden ja myös Suomen kanssa. Kun EMA nyt tekee Sputnik-rokotteesta selvityksen, asia ajankohtaistuu, presidentti Sauli Niinistö kommentoi MTV Uutisille.

Venäjä on tarjonnut presidentti Tarja Halosen kautta Suomen käyttöön Sputnik V -koronavirusrokotteen valmistusteknologiaa.

– Tilanteessa, jossa rokotteesta vallitsee pulaa, on varmasti syytä tutkia kaikki mahdollisuudet vajeen kattamiseen. Tästä ehdotuksesta käydään varmasti keskustelua myös eurooppalaisten maiden välillä, Niinistö toteaa.

Suomen hallituksen kantaa Sputnik V-rokotteeseen kysyttiin tiedotustilaisuudessa perjantaina. Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan kyseessä ei ole poliittinen kysymys.

– Kaikki sellaiset rokotteet, jotka ovat tehokkaita ja turvallisia, niin näitä voidaan ottaa käyttöön, Marin vastasi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt