X
SULJE MAINOS

Sauli Niinistö: Maahanmuutto on ollut hallitsematonta

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi toimittajille Euroopan unionin mahdollisia suunnitelmia perustaa rajojoukkoja valvomaan ulkorajoja.

– Tärkeää on, että Euroopan unioni tukee jäsenmaitaan, erityisesti niitä jotka eivät ehkä itse siihen kykene, antamalla tukea, Sauli Niinistö sanoi hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan ja tasavallan presidentin kokouksen jälkeen perjantaina.

Financial Times kertoi perjantaina, että Euroopan unioni suunnittelisi yhteisiä rajavalvontajoukkoja korvaamaan nykyisen rajaturvallisuusvirasto Frontexin. Rajajoukot voisivat valvoa unionin ulkorajoja. Niinistö ei suoraan ottanut kantaa asiaan.

Niinistön mukaan tavoitteeksi pitää asettaa, että EU pystyisi pitämään pakolaisuuden hallinnassa. Se olisi presidentin mukaan paras asia niin pakolaisille että vastaanottajille.

– Edelleen vaivaa se, että maahanmuutto, joka on ollut aika hallitsematonta ja on ehkä edelleen osittain sitä, tottakai se aiheuttaa aika paljon murhetta ja vaivaa, Niinistö sanoi.

Hän muistutti varoittaneensa jo loppukesästä, että vapaan liikkuvuuden takaavan Schengen-järjestelmän tietyt perusperiaatteet sopivat huonosti nykyiseen tilanteeseen.

– Kyllähän tässä on niin tietysti käynyt, että me kaikki olemme tulleet yllätetyiksi, että tällaista voi näin laajassa mittakaavassa tapahtua, Niinistö sanoi.

Hän totesi haluavansa uskoa siihen, että EU saa taas asiat järjestykseen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt