X
SULJE MAINOS
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Sauli Niinistö IS:lle: Koronapassin käyttäjiin ei ole perusteita osoittaa vihaa

Tasavallan presidentin mukaan rokottamattomat ovat tehneet itse itsestään panttivankeja.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo Ilta-Sanomille, että kansalaisten suhtautuminen koronaan ei saisi löystyä, vaikka rajoitukset on poistettu.

Hän toivoo samankaltaista suhtautumista – järkevää varovaisuutta – koronaan, mikä Suomessa vallitsi rajoitusten aikana.

– Hyvää oli ihmisten vakava suhtautuminen, ja nyt ”kun vapaus koitti”, se alkaa unohtua. Syntyi ehkä kuva, että tilanne on liki kokonaan ohi – ja niinhän se ei ole.

Keskustelu rokotuksista ja varsinkin koronapassista käy nyt kovilla kierroksilla ja on alkanut näkyä jopa aggressiivisena käytöksenä.

– Mielestäni rokottamattomat ovat tehneet itse itsestään panttivankeja. Näyttää olevan kahdenlaista ilmaa. Osa suhtautuu: ”ei ole lähelläkään”. Heille totean, että jos sattuu ihan kohdalle?

Koronarokotekriittiset käyvät kiivasta keskustelua sosiaalisessa mediassa ja lähettelevät tulikivenkatkuisia viestejä rokotteiden puolestapuhujille. Myös rokotteiden puolesta puhunut Niinistö on saanut tästä osansa.

– En sitä vihapostiksi sanoisi, mutta paljon vastakkaista palautetta tulee, hän muotoilee.

Koronapassin käyttöönotto viime lauantaina kärjisti rokottamattomien juopaa entisestään. Presidentti ei vielä puhuisi yhteiskuntarauhan järkkymisestä tai kansan jakautumisesta kahtia rokotettuihin ja rokottamattomiin.

– Koronapassia on minulle itsellenikin suoraan kritisoitu. En usko, että koronapassi suorastaan kansaa jakaa. Minusta passittomien pitää ymmärtää, että passilla on selkeä tavoite – suojata asiakkaita. Koronapassin kiistäminen sillä perusteella, että ei itse halua passia, ei ole kovin perusteltua, Niinistö huomauttaa IS:lle.

Presidentin ja suuren yleisön sympatiat ovat vahvasti koronapassin käyttäjien puolella.

– Minusta ei ole mitään perusteita osoittaa heitä kohtaan vihaa tai syytöksiä, Niinistö toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt