Ville Saukkola.

Ville Saukkola perussuomalaisista kokoomukseen

Vihdin kunnanvaltuustoon perussuomalaisten listalta valittu Ville Saukkola siirtyi kokoomukseen.

Vuoden 2017 kuntavaaleissa Vihdin kunnanvaltuuston perussuomalaisten listalta valittu Ville Saukkola on liittynyt kokoomuksen jäseneksi ja asetetaan myöhemmin syksyllä puolueen kuntavaaliehdokkaaksi.

Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaanakin ollut Saukkola on työskennellyt pitkään poliisina, mutta opiskellut viime vuosina itselleen myös sosionomin tutkinnon.

Kokoomukseen Saukkola kertoo päätyneensä pitkän pohdinnan jälkeen. Päätökseen vaikuttivat kokoomuksen arvot ja puolueen ajama politiikka.

– Päätös ei syntynyt hetken mielijohteesta, vaan on kypsynyt pidemmän ajan kuluessa. Päätöstä helpotti se, että joitain vuosia sitten otin etäisyyttä paikallispolitiikkaan keskittyen perheeseen, töihin ja töiden ohella suoritettuihin sosionomi-opintoihin, hän kertoo.

Uudenmaan Kokoomuksen puheenjohtaja, kansanedustaja Heikki Vestman uskoo, että muitakin perussuomalaisia seuraa Saukkolan esimerkkiä.

– Useita keskusteluja tästä käydään parhaillaan jo pelkästään Uudellamaalla. Saukkolan kaltaiset vastuunkantajat sopivat kokoomukseen. Johtavana turvallisuuspuolueena kokoomuksessa on erityinen paikka poliisitaustan omaaville ja muille sisäisen turvallisuuden ammattilaisille, Vestman sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt