Donald Trump. LEHTIKUVA / AFP

Saudi-Arabia tuomitsi USA:n Jerusalem-päätöksen

Yhdysvaltojen päätös tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi on herättänyt kansainvälistä arvostelua.

Arvostelu Yhdysvaltoja vastaan on kiihtynyt presidentti Donald Trumpin ilmoitettua keskiviikkona, että maa on päättänyt tunnustaa Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi.

Myös Saudi-Arabia on tuominnut Yhdysvaltain päätöksen, kertoo BBC. Saudien kannanotossa todetaan päätöksen olevan epäoikeudenmukainen ja vastuuton.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu sen sijaan ylisti päätöstä ja sanoi keskiviikon olleen historiallinen päivä. Palestiinalaisalueilla sen sijaan aiotaan järjestää lakkoja torstaina päätöksen takia.

Kahdeksan maata on vaatinut YK:n turvallisuusneuvostoa koolle hätäkokoukseen keskustelemaan Jerusalemin tilanteesta. Kokousta vaativat Ylen mukaan Bolivia, Egypti, Ranska, Italia, Senegal, Ruotsi, Britannia ja Uruguay. Kokousta on suunniteltu perjantaiksi.

Useat Lähi-idän johtajat sekä Yhdysvaltain liittolaiset ovat varoittaneet, että julistus voi aiheuttaa väkivaltaisia mielenilmauksia alueella.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi keskiviikkona tunnustavansa Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi. Yhdysvallat tulee myös siirtämään suurlähetystönsä Tel Avivista Jerusalemiin lähivuosien aikana.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt