ERTO vastustaa hallituksen valmistelemaa irtisanomislakia. LEHTIKUVA / PEKKA SAKKI

”Satoja työsuhteita irtisanotaan vuoden 2019 lopussa irtisanomislain takia”

ERTOn puheenjohtajan mukaan on oletettavaa, että irtisanomislain muutos aiheuttaisi irtisanomisvyöryn.

Toimihenkilöliitto ERTOn mielestä hallituksen ajaman irtisanomislain perustelut eivät toimi. Torstaina 8.11. julkisiksi tulleet lopulliset irtisanomislain esityöt osoittavat liiton mukaan, että lakimuutoksen työllisyysvaikutukset ja muutokset työsuhdeturvaan ovat edelleen epävarmat ja epäselvät. ERTO katsoo, että tämän vuoksi oikeudellinen epävarmuus lain sisällöstä ja työsuhdeturvan tasosta kestää vuosia.

− Vetoamme kansanedustajien järkeen. Älkää hyväksykö näin huonoa lakia. On oletettavaa, että 1.7.2019 voimaantuleva lakimuutos saa aikaiseksi loppuvuodesta 2019 satojen nyt voimassa olevien työsuhteiden irtisanomisen. Tästä seuraa oikeudenkäyntien tsunami, ja todellisia voittajia ovat vain juristit. Järki voittakoon ja laki jääköön eduskunnassa hyväksymättä, ERTOn puheenjohtaja Juri Aaltonen sanoo tiedotteessa.

Tällä hetkellä jos työsuhde päättyy työntekijästä johtuvasta syytä, aiheuttaa se 90 päivän niin sanotun karenssin työttömyysturvaan. Lakimuutoksen jälkeen karenssi on 60 päivää, jos työnantaja päättää työsuhteen työntekijästä johtuvasta syystä, ja 90 päivää, jos työntekijä irtisanoutuu itse.

− Hallituksen esitys aiheuttaa sen, että työpaikasta pois halutessaan on kannattavampaa tulla irtisanotuksi kuin irtisanoutua. Laki kannustaa siis työntekijää irtisanoutumisen sijasta tekemään työnsä niin huonosti, että hänet irtisanotaan. Tässä ei ole järjen hiventäkään. Lakia tulisi eduskunnassa muuttaa niin, että karenssi olisi aina sama, Aaltonen sanoo.

ERTOn mielestä koko karenssijärjestelmä tulee uudistaa, jotta Suomeen saadaan dynaamisemmat työmarkkinat.

− Jos haluamme, että työntekijät hakeutuvat ja päätyvät heidän osaamistaan ja haluaan parhaiten vastaaviin töihin, tulisi koko karenssista luopua tai ainakin lyhentää vaikkapa kuukauteen. Jos vielä tässä yhteydessä kieltäisimme massiivisesti yleistyneet kilpailukieltosopimukset, tukisimme työmarkkinoiden dynamiikkaa ja tuottavuutta uudella ja rohkealla tavalla. Tällaisilla uudistuksia Suomi tarvitsee, ei epäselviä irtisanomissuojauudistuksia, Aaltonen sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt