Poliisi sai ilmoituksen laittomasta koronajuhlasta itävaltalaisessa hotellissa. Christopher/YouTube

Sata hotellivierasta piti koronajuhlat, poliisi voimaton Itävallassa

Juhlijoita ei voitu sakottaa, koska hotellivieraiden katsotaan kuuluvan samaan kotitalouteen.

Itävaltalaisen hotellin vieraat järjestivät suuret juhlat lauantai-iltana Bad Leonfeldenin kaupungissa Pohjois-Itävallassa.

Naapuri häiriintyi kovalla soineesta musiikista ja ilmoitti poliisille laittomasta ”koronajuhlasta” hotelli Vortunassa. Koronaepidemian vuoksi toimeenpannut rajoitukset koskevat muun muassa kokoontumisia.

Hän kertoo Kronen Zeitungille, ettei voinut uskoa silmiään: Parkkipaikka oli täynnä, useita ihmisiä istui baarissa ja moni poltti tupakkaa hotellin sisäänkäynnin edustalla.

Poliisi saapui paikalle hieman ennen kesiyötä. Partio ei voinut kuitenkaan sakottaa noin satapäistä joukkoa, koska hotellivieraiden katsotaan kuuluvan samaan kotitalouteen.

– Noin sata elintarvikeyhtiö Hochreiterin tsekkiläistä työntekijää on majoittunut hotellissa kolmen viikon ajan, kertoo hotellinjohtaja Harald Birngruber.

Rajoitusten takia työntekijöiden on pysyttävä Itävallassa, koska Tsekin tasavallasta ei tällä hetkellä pääse matkustamaan Itävaltaan. Jos työntekijät menisivät kotiin, he menettäisivät työpaikkansa.

– Se ei ole laitonta. Hotelli on muuten tyhjä. Kukaan heistä ei ole sairas, joten mikään ei estä heitä viettämästä iltaa yhdessä, Birngruber sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt