X
SULJE MAINOS

Sarkomaa: Tasa-arvo tapetille – äitiriski purettava vanhempainvakuutuksella

Kokoomuksen kansanedustaja ja palkansaajavaltuuskunnan puheenjohtaja Sari Sarkomaan mukaan vappua juhlivat naisylioppilaat ovat yhä edelleen eriarvoisessa asemassa valmistumisensa jälkeen.

Sarkomaa puhui vappupäivänä Ullanlinnanmäellä Kokoomuksen Nuorten Liiton vapputeltalla.

Sarkomaa on pettynyt siihen, että hallituksen kehysselonteossa ei ole mitään mainintaa työelämän suurimman tasa-arvon häpeätahran ja yrittäjyyden jarrun eli ”äitiriskin” poistamisesta.

Sarkomaa muistuttaa, että hallitusohjelman kirjaus velvoittaa hallituksen ja vastaavan ministerin aktiivisesti hakemaan asiaan ratkaisuja niin, että vielä tämä eduskunta ehtii käsittelemään asiaa koskevat lait.

Sarkomaa on jo aiemmin ehdottanut vanhempainvakuutusta keinoksi ratkaista vanhemmuuden kustannusongelma. Tällä hetkellä vanhempainetuudet maksetaan sairausvakuutuksen kautta.

– Vanhemmuus ei kuitenkaan ole sairaus ja vanhempainetuudet myös määräytyvät eri tavalla kuin sairauspäivärahat. Itsenäinen vanhempainvakuutus toisi selkeästi esiin sen, millaisia kustannuksia vanhempainetuuksista työnantajalle ja palkansaajalle tulee, Sarkomaa sanoi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt