Kansanedustaja kaipaa tehokkaampia toimia koronataudin leviämisen ehkäisemiseksi. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Sari Sarkomaa: Valloillaan olevat viruslingot laitettava kuriin

Kansanedustajan mukaan koronan toinen aalto ryöppyää voimalla Suomeen.

Kokoomuksen Sari Sarkomaa kertoo olevansa huolissaan koronan tarvittavien keinojen puutteesta. Hän on julkaissut Facebookissa julkaisemassaan päivityksessä hallitukselle kuusi keinoa, joilla koronan keväällä nähty ryöpsähdys saataisiin estettyä.

– [Pääministeri Sanna] Marinin hallituksen on otettava tosissaan terveydenhuollon asiantuntijoiden ja kansalaisten hätähuudot koronatoimien viiveistä ja lepsuudesta. Kevään epidemia-aallon inhimilliset ja taloudelliset kustannukset olivat valtavat. Suomalaisten terveyden ja hengen suojelemiseksi on tehtävä kaikki voitava, Sarkomaa sanoo.

– Viime keväänä tehtyjä virheitä ei saa eikä ole varaa toistaa.

Kansanedustaja katsoo, että monissa muissa maissa on esimerkiksi Suomea kovempi valvonta ja tiukempia toimia lentokentällä.

– Lentokenttien ja satamien edelleen valloillaan olevat viruslingot on laitettava kuriin. Velvoittavuutta ja valvontaa tarvitaan lisää, Sarkomaa katsoo.

Myös testausta tulisi hänen mukaansa lisätä entistä enemmän ja matalammalla kynnyksellä. Koronatestien ruuhkien purkamiseksi tulisi kansanedustajan mukaan ottaa käyttöön koko testauskapasiteetti ja näin ollen tehdä töitä myös yksityisten ja eri terveystoimijoiden kanssa. Samassa kaikille edullisista maskeista ja sosiaali- ja terveysalan työntekijöiden suojavarusteista olisi huolehdittava ja edistettävä julkisen terveydenhuollon digiloikkaa.

Kaikkien näiden ohella on Sarkomaan mukaan muistettava, että muutkin sairaudet kuin korona on hoidettava.

– Kansanterveyttä eikä toimintakykyä saa tärvellä. Kansainvälisten kokemusten mukaan on olemassa vakava riski, että koronaepidemian takia hoitamatta jättäminen ja jonot voivat sairastuttaa ja aiheuttaa ennenaikaisia kuolemia jopa enemmän kuin koronavirus, hän sanoo.

– Hoitopommin purkuun ei yhtä lääkettä. Palvelusetelit otettava vahvemmin käyttöön. Kela-korvauksen romuttaminen on peruttava. Sen sijaan on syytä tehdä tasokorotus.

Koronan toinen aalto ryöppyää voimalla Suomeen. Nyt on tehtävä tehokkaampia toimia koronataudin leviämisen…

Posted by Sari Sarkomaa on Monday, August 10, 2020

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt