Kokoomuksen Sari Sarkomaa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Sari Sarkomaa: Vastuutonta lähettää esitys, jota edes ministerit eivät tue

Kokoomusedustaja ihmettelee hallituspuolueiden suhtautumista sote-esitykseen.

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa ihmettelee Twitter-tilillään, miten eri hallituspuolueet eivät hyväksy sote-esitystä, mutta se on silti lähetetty lausunnolle.

– RKP ei hyväksi Sanna Marinin (sd.) sote-esitystä, sama kuuluu vihreiden ja demarien joukolta. Kuka esityksen tehnyt keskusta vaiko Krista Kiuru (sd.) yksin. Vastuutonta lähettää lausunnolle esitys, jota ei edes ministerit tue! Sarkomaa kirjoittaa tviitissään.

Sarkomaa viittaa tviitillään Ylen artikkeliin, jossa RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kertoo, ettei se hyväksy sote-esitystä, ellei siihen tehdä muutoksia.

– Soten nykyinen rahoitusmalli on meidän eduskuntaryhmälle mahdoton malli, sellaisena kuin se nyt on, Henriksson toteaa Ylen haastattelussa.

Ylen haastattelussa RKP perustelee näkemystään sillä, että sen mielestä mallista aiheutuisi se, että verovaroja siirrettäisiin pääkaupunkiseudulta, Varsinais-Suomesta ja Pohjanmaalta muualle Suomeen. RKP:n mukaan tästä voisi seurata se, että mainituissa maakunnissa hoiva ja terveydenhuolto muuttuisivat heikommiksi.

LUE MYÖS: RKP ei hyväksy esitettyä soten rahoitusmallia

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt