X
SULJE MAINOS

Sari Sarkomaa: Tavallisella helsinkiläisellä oltava varaa asua kotikaupungissaan

Kansanedustaja Sari Sarkomaa (kok.) on huolissaan kehityksestä, että tavalliset palkansaajat, yrittäjät ja eläkeläiset ovat tiukoilla pääkaupunkiseudun korkeiden asumiskustannusten vuoksi.

Sari Sarkomaa muistuttaakin, että kiinteistöveron nousu menee yhtiövastikkeisiin ja vuokriin ja siksi kiinteistöveron korotuksia ei pidä tehdä.

Kokonaisuudessaan asumisen verorasitus on jo aivan liian suuri ja suunta pitää olla alaspäin.

– Koti Helsingissä ei saa olla liian kallis. Seuraavan hallituksen on ymmärrettävä, että asumisen kalleus pääkaupunkiseudulla on ihmisten arjen kiperimpiä kysymyksiä ja selkeä kasvun este. Valtiovallan tehtävä on luoda kotitalouksille edellytyksiä järjestää asumisensa tuloihin nähden kohtuullisin menoin. Myös kysyntää ja tarpeita vastaavaa asuntotarjontaa tulisi lisätä nykyisestä, Sarkomaa esittää.

Hänen mukaansa tontteja tarvitaan sekä vapaarahoitteiseen että tuettuun vuokra-asuntotuotantoon.

– Toimivia asuntomarkkinoita ja myös kohtuuhintaista vuokra-asuntotuotantoa tulee edistää. Rakentamisen kustannuksia on kohtuullistettava keventämällä säätelyä ja normeja. Asuntojen vuokratason tulisi olla järkevä ja asuntotuotannossa tulisi keskittyä sellaisiin asuntoihin, joita ihmiset ensisijaisesti haluavat, kuten yksiöt, kaksiot ja pienet kolmiot, Sarkomaa luettelee.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt