X
SULJE MAINOS
Sari Sarkomaa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Sari Sarkomaa: Hallitus on heikentänyt vanhustenhuoltoa entisestään

Kansanedustajan mukaan vanhuspalvelulain kokonaisuudistus on saanut lausuntokierroksella täystyrmäyksen.

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa ihmettelee pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen toimintaa vanhustenhuollon epäkohtien korjaamisessa. Hänen mukaansa hallitus on toiminut lupauksistaan huolimatta pöyristyttävästi päinvastoin, ja jopa heikentänyt omilla toimillaan vanhustenhuollon jo ennestään vaikeaa tilannetta.

– Ennen koronaa alkaneesta ja koko hallituskauden jatkuneesta runsaskätisestä rahanjaosta ja vastuuttomasta velanotosta huolimatta luvattuja euroja ei vieläkään vanhustenhuollon epäkohtiin ole herunut. Hallitus on tehnyt rujon arvovalinnan, Sarkomaa sanoo yhteisöpalvelu Facebookissa.

Hänen mukaansa ympärivuorokautiseen hoivaan pääsy ja kotihoidon saatavuus ovat vaikeutuneet hallituksen säätämän hoitajamitoituslain valuvikojen takia. Hoitajamitoitukseen ei ole myöskään osoitettu riittävästi varoja, vaan vastuu on jätetty osittain seuraavalle hallitukselle.  Puuttuvia euroja nyhdetään hänen mukaansa nyt myös valmistelemalla leikkauksia esimerkiksi sote-palveluiden rahoitukseen ja kelakorvaukseen.

– On järkyttävää, että ministeri (Krista) Kiurun johdolla valmisteltu tilannetta korjaamaan odotettu vanhuspalvelulain kokonaisuudistus sai juuri lausuntokierroksella täystyrmäyksen: esityksestä puuttuvat sekä ratkaisut, että rahoitus keskeisiin ongelmiin. Akuuttiin hoitajapulaan ei esityksessä löydy mitään vastauksia.

Sarkomaan mukaan kokoomus ei hyväksy sitä että vanhuspalvelulupaus rikotaan räikeästi.

– Eduskunta ja koko Suomi odottavat hallitukselta rehellisiä vastauksia siihen, miksi vanhusten asia sysättiin hallituksen arvovalinnoissa syrjään?

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt