Sari Essayah väläyttää blokkipolitiikkaa seuraaviin eduskuntavaaleihin

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan mielestä keskustaoikeistolaiset puolueet voisivat sopia hallitusohjelman rungosta.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah väläyttää blokkipolitiikkaa seuraavissa eduskuntavaaleissa. Käytännössä tämä merkitsisi, että keskustaoikeistolaiset puolueet pääsisivät jo ennen vaaleja sopuun hallitusohjelman rungosta.

– Minusta tätä pitäisi vakavasti harkita. Jos yhteisiä asioita löytyy, voisimme jo ennen vaaleja kertoa äänestäjille, että nämä asiat tulevat olemaan hallitusohjelmassa, jos nämä puolueet ovat seuraavassa hallituksessa, Essayah sanoo keskiviikkona (28.12.2016) ilmestyneen Nykypäivän haastattelussa.

Essayah arvioi, että esimerkiksi sosiaaliturvan uudistamisesta voisi löytyä yhteistä näkemystä keskustaoikeistolaisten puolueiden eli kristillisdemokraattien, kokoomuksen, keskustan, perussuomalaisten ja RKP:n kanssa.

Maakuntauudistus ”jostain vain tipahti”

Essayahin mielestä blokkipolitiikan kaltainen yhteistyö voisi parantaa äänestäjien kuluttajansuojaa. Hänestä äänestäjillä pitäisi olla oikeus jo ennen vaaleja tietää tulossa olevista isoista uudistuksista. Hän moittii nykyistä hallitusta esimerkiksi maakuntauudistuksesta, joka ”jostain vain tipahti”.

– Luulen, että kaikki puolueet olivat tekemässä sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistusta. Sitten tässä yhtäkkiä ollaankin puskemassa läpi maakuntahallintoa ja 18:aa maakuntaa. Kansalainen varmasti hämmentyneenä miettii, oliko hänellä mahdollisuus sanoa näkemyksensä tähän ennen vaaleja.

Oppositiossa olevat SDP ja vihreät ovat uhanneet kaataa tulossa olevan sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksen, jos puolueet pääsevät hallitusvastuuseen.

Ainakin syksyllä vihreät tyrmäsivät kuitenkin selkeästi kansanedustaja Erkki Tuomiojan (sd.) ehdotuksen punavihreiden puolueiden yhteisestä ohjelmatyöstä seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt