Kristilisdemokraattien Sari Essayah EPP-kongressissa. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Sari Essayah riemuitsee: Myytti harmaasta murskattiin

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan mielestä Manfred Weber voitti sydämensykkeellä.

EPP-kongressissa Suomen kristillisdemokraatit tukivat Manfred Weberin valintaa kärkiehdokkaaksi. Puheenjohtaja Sari Essayahin mielestä Weberin voitto oli selkeä ja ennakoitu.

– Kun kuunteli esimerkiksi hänen puhettaan tänä aamuna, niin täytyy sanoa, että jos joku ajatteli että Manfred Weber on harmaa ja väritön niin kyllä se myytti tuli tuossa puheenvuorossa murskattua! Hän kyllä piti varmaan yhden elämänsä puheista. Jos joku täällä (kongressipaikalla) vielä mietti että ketä äänestää, niin oli kyllä vakuuttava ja hieno puhe, Sari Essayah hehkuttaa.

Sari Essayah sanoo olevansa ”ehdottomasti” tyytyväinen äänestystulokseen.

– Hän toi niin hienosti ja kiteytetysti esille niitä tärkeitä ja keskeisiä asioita, joita uskon että tarvitaan EPP:lle, jos halutaan olla seuraavana keväänä voittamassa vaaleja. Hänen viestinsä on siitä, että Eurooppa ei ole byrokraattien eikä eliitin projekti, vaan se pitää tuoda lähelle kansalaisia, ja että kenelle tahansa kuuluu kaikki ne asiat joita me olemme edistämässä Euroopassa, Essayah kuvailee.

– Tavallisten kansalaisten hyväksi, se on se hänen tärkeä viestinsä. Ja hän hyvin vahvasti toi esille myös kristillisdemokraattiset arvot ja kristillisen ihmiskuvan pohjalta tulevat näkemykset, ja se varmasti oli juuri sitä hänen sydämensykettään. Ja se oli aika henkilökohtainen puhe. En tiennyt esimerkiksi hänen veljensä menehtymiestä. Hän uskalsi olla aika henkilökohtainen.

Essayah ei koe Suomen kristillisdemokraattien äänestäneen suomalaista ehdokasta vastaan.

– Äänestin hyvän henkilön puolesta, en äänestä koskaan ketään vastaan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt