Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Sari Essayah: Huolehtikaa edes vaalineuvonnasta nyt

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja on pettynyt oikeusministeriön toimintaan kuntavaalien siirrossa.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah kertoo olevansa syvästi pettynyt oikeusministeriön toimintatapaan kuntavaalien siirtämisessä. Hänestä oikeusministeriö ja hallitus ovat epäonnistuneet tehtävässään.

– Huolehtikaa edes vaalineuvonnasta nyt! Essayah vetoaa.

Essayahin mukaan puoluesihteereiden kokouksen pohjaesityksenä oli vaalien järjestäminen aiemmin suunniteltuna aikana 18. huhtikuuta, mutta kokouksen aikana terveysviranomaisten tuoreimmat suositukset kyseenalaistivat sen, että vaalit voitaisiin järjestää terveysturvallisesti. Samalla erilaisia epidemiagraafeja alkoi hänen mukaansa ilmestyä median välityksellä julkisuuteen.

Kristillisdemokraatit painottaakin, ettei asetu terveysviranomaisia vastaan, vaan on ennen kaikkea pettynyt oikeusministeriön toimintatapaan ja toivoo tältä toimia ehdokkaiden ja puolueiden auttamiseksi uudessa tilanteessa.

– Kristillisdemokraatit ei uhmaa terveysviranomaisia, mutta on syvästi pettynyt oikeusministeriön tapaan johtaa vaaliprosessia. Aikaa olisi ollut tuoda lakiesityksiä vaalien terveysturvallisuuden parantamiseksi, mutta niitä ei ole tähän saakka saatu, vaikka puoluesihteerikokoukset ovat esittäneet useita parannusehdotuksia, Essayah toteaa.

– Lisäksi tällä hetkellä ehdokkailla on kymmeniä kysymyksiä liittyen vaalien siirtämiseen. Toivomme, että oikeusministeriö edes nyt panostaa vaalineuvontaan niin ehdokkaille kuin puolueille, Essayah sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt