Sanomatalo Helsingissä 2019. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Sanoma myy mediatoimintansa Hollannissa

Konserni lyhentää velkojaan ja suunnittelee oppimisliiketoimintaa tukevia yritysostoja.

Mediakonserni Sanoma myy Hollannissa toimivan liiketoimintayksikkönsä Sanoma Media Netherlandsin belgialaiselle mediayhtiö DPG Medialle.

Kauppahinta ilman velkoja ja käteisvaroja on 460 miljoonaa euroa. Sanoma kertoo käyttävänsä kaupasta saatavat varat velkojensa lyhentämiseen. Yhtiö arvioi nettovelkansa laskevan 798 miljoonasta noin 346 miljoonaan euroon.

– Sanoma Media Netherlandsin myyminen on tärkeä askel strategisella polullamme etupäässä mediayhtiöstä kasvavan eurooppalaislähtöisen oppimisen yhtiön ja Suomen johtavan monikanavaisen mediayhtiön yhdistelmäksi. Kaupan jälkeen meillä on käytettävissämme yritysostoihin noin 400 miljoonaa euroa, mikä mahdollistaa kasvumahdollisuuksien hyödyntämisen keskittyen erityisesti oppimisliiketoimintaan, kertoo Sanoman toimitusjohtaja Susan Duinhoven pörssitiedotteessa.

Sanoma Media Netherlands muodostuu hollantilaisista ja belgialaisista aikakauslehtibrändeistä kuten Libelle, Donald Duck ja vtwoonen sekä digitaalisesta uutismediasta Nu.nl:stä. Liiketoiminnan oikaistu 12 kuukauden liikevaihto oli syyskuun lopussa liikevaihto 360 miljoona ja liikevoitto 69 miljoonaa euroa. Työntekijöitä on 977 työntekijää, jotka siirtyvät liiketoiminnan mukana ostajalle.

Sanoma-konsernin koko liikevaihto oli viime vuonna 1,3 miljardia euroa, ja työntekijöitä oli yli 4 400. Kaupan jälkeen Sanomaan jäävät oppimisliiketoimintaa harjoittava Sanoma Learning ja kotimaan mediatoimintaan keskittynyt Sanoma Media Finland.

Sanoma Learningin tavoitteena on kasvaa oppimisen suunnittelussa, oppimisteknologioissa sekä oppimispalveluissa nykyisillä ja uusilla markkinoilla. Sanoma Media Finland puolestaan pyrkii vahvistumaan kohdealueillaan, joita ovat uutiset, tarinallinen journalismi eli feature, viihde ja yritysmarkkinointi.

Kaupan toteutuminen edellyttää normaalien ehtojen täyttymistä, ja sen arvioidaan toteutuvan viimeistään ensi vuoden kolmannen vuosineljänneksen aikana.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt