Sanoman logo Sanomatalossa Helsingissä. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Sanoma irtisanoo 12 työntekijää

Sanoman alueellisten uutistoimintojen yt-neuvottelut ovat päättyneet.

Pirkanmaan ja Satakunnan toimituksista irtisanottiin 12 työntekijää. Paikallismedian painettujen lehtien ilmestymispäiviin tulee muutoksia. Aamulehti ja Pirkanmaan paikallismediat muodostavat yhteisen digitaalisen toimituksen, joka kiihdyttää maksullisen verkkojournalismin kasvua.

Sanoma Oy:n mukaan yt-neuvottelujen taustalla olivat paikallismedioiden toimintamallin muutos sekä Lännen Median yhteistuotannon sopimuksen päättyminen tammikuussa, minkä jälkeen valtakunnallisten ja ulkomaan aiheiden sisällöntuotanto järjestettiin uudelleen käyttäen STT:n ja Sanoman verkoston aineistoja.

Neuvottelujen jälkeen irtisanottiin 12 henkeä, yhdeksän otti vastaan korvaavan työn ja kolme jää omasta aloitteestaan eläkkeelle.

Toimintamallin muutos tarkoittaa sitä, että Aamulehti ja Pirkanmaan paikallismediat yhdistävät kevään aikana osaamisensa ja muodostavat yhteistoimituksen.

Sanoman brändit Pirkanmaalla ja sen liepeillä ovat Aamulehti ja kaupunkilehti Moro, Nokian Uutiset, Tyrvään Sanomat, Valkeakosken Sanomat, Jämsän Seutu ja Vekkari, KMV-lehti (Kuorevesi, Mänttä ja Vilppula) ja Suur-Keuruu. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu Janakkalan Sanomat.

Satakunnan kokonaisuuteen kuuluvat Satakunnan Kansan lisäksi Kankaanpään Seutu, Merikarvia-lehti ja Sydän-Satakunta sekä jatkossa myös raisiolainen Rannikkoseutu. Kaikki brändit jatkavat toimintaansa omien päätoimittajiensa johdolla, eikä niitä yhdistetä.

Muutoksessa erillinen Helsingin Sanomien Tampereen aluetoimitus lakkaa. Pirkanmaan yhteistoimitus tuottaa alueensa uutisoinnin myös Helsingin Sanomien käyttöön.

Paikallismedian painettujen lehtien ilmestymispäivissä tapahtuu muutoksia 3. toukokuuta lähtien: osassa paikallismediabrändeistä painetun lehden ilmestymispäivät muuttuvat ja osassa monipäiväisistä vähenee yksi viikoittainen ilmestymispäivä. Muutoksessa tilaushinta laskee.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt