Mikko Koskinen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Sanna Marinin valtiosihteeri eroaa

Koronan koordinaatioryhmää valtionhallinnossa johtanut Mikko Koskinen vetoaa perhesyihin.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) valtiosihteeri Mikko Koskinen kertoo Facebookissa eroavansa tehtävästään. Hänen mukaansa taustalla ovat perhesyyt.

Mikko Koskinen on johtanut pääasiassa ministereiden kansliapäälliköiden muodostamaa Covid19-koordinaatioryhmää.

Koskinen kertoo, että ”vaikean pohdinnan jälkeen olen tehnyt päätöksen, että en jatka valtioneuvoston kanslian valtiosihteerinä perhesyistä”. Hän toteaa toimineensa keväällä 2019 koko hallitusneuvotteluiden koordinaattorina ja puheenjohtajien pöydän sihteerinä.

– Alkuvuoden (2020) agendan arveltiin koostuvan hallituksen ilmastoseminaarin valmisteluista sekä kevään kehysriihestä. Pieni virus muutti kuitenkin kaiken, Mikko Koskinen kirjoittaa.

– Keväällä 2020 johdin ministeriöiden kansliapäälliköistä koostuvaa COVID-19 koordinaatioryhmää, jonka tehtävänä oli valmistella hallitukselle esityksiä viruksen leviämisen estämisestä ja viedä hallituksen päättämät toimet käytäntöön. Lähes kaikki valveilla viettämäni tunnit kuluivat koronan torjuntatöissä.

– Helmikuussa 2020 syntyi perheeseemme pieni poika, jonka ensimmäisistä kuukausista isä vietti suurimman osan töissä. Myös vanhempia alakouluikäisiä lapsia ehdin näkemään liian vähän. En pystynyt auttamaan etäkouluarjen pyörittämisessä tai läksyjen tarkistamisessa. Iltasadut jäivät liian monta kertaa väliin. Viime syksynä vanhempainvapaalla oli johtopäätösten aika. Tulin siihen tulokseen, että lapset tarvitsevat isäänsä ja isä lapsiaan enemmän kuin mikä on mahdollista tänä korona-aikana valtiosihteerin tehtävässä. Päätös oli äärimmäisen vaikea, mutta se on minulle ja perheelleni oikea.

Mikko Koskinen on aiemmin toiminut SDP:n poliittisen valmistelun päällikkönä, SAK:n koulutuspäällikkönä ja ministerin erityisavustajana. Hän sanoo nyt vetävänsä henkeä ja pohtivansa, mihin seuraavaksi.

Vaikean pohdinnan jälkeen olen tehnyt päätöksen, että en jatka valtioneuvoston kanslian valtiosihteerinä perhesyistä….

Posted by Mikko Koskinen on Monday, January 11, 2021

LUE MYÖS:
Hän johtaa Suomen viranomaisten koronatoimia (VU 30.3.2020)

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt