X
SULJE MAINOS
Sanna Marin. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Sanna Marin varoittaa levottomuuksien lisääntymisestä työmarkkinoilla

Pääministeri korostaa vakaiden työmarkkinoiden merkitystä Suomen menestykselle.

Pääministeri, SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin (sd.) korosti vappupuheessaan vakaiden ja järjestäytyneiden työmarkkinoiden merkitystä Suomen menestykselle. Samalla hän varoitti levottomuuksien lisääntymisestä.

– Pohdittava kysymys niin työmarkkinaosapuolille kuin poliittisille puolueille on, mikä on yhteiskunnan ja yritysten pitkän aikavälin etu. Onko se työmarkkinoiden vakaus, vai levottomuuksien lisääntyminen? Suomessa ei pidä käydä joustavuuden ja kilpailukyvyn terminologian varjolla ideologista taistelua, joka ei itseasiassa edistä niin joustavuutta kuin kilpailukykyäkään.

Pääministerin mukaan osaaminen on ratkaiseva asia Suomen tulevaisuuden menestykselle.

– SDP:n tavoitteena on mahdollistaa entistä useammalle korkeakoulutus nostamalla nuorisoikäluokkien korkeakoulututkinnon suorittamistavoite vähintään 50 prosenttiin.

– Tarvitsemme yhä enemmän toimia osaamisen ja elinikäisen oppimisen kehittämiseksi. Jatkuvan oppimisen uudistus on entistä tärkeämpää elpymisen ja jälleenrakennuksen näkökulmasta. Nykyisellään koulutusta on liian vähän ja se kasautuu jo valmiiksi koulutetummalle työvoimalle, Marin sanoi.

Marin kommentoi myös hallituksen kehysriihtä. Marinin mukaan neuvottelut eivät olleet helpot.

– On hyvä, että kaikilla puolueilla oli halua ja kykyä tulla toisiansa vastaan ja löytää sopu keskeisimmistä kysymyksistä. SDP:lle oli neuvotteluissa tärkeää, ettei kriisin keskellä taloutta kiristetä liian aikaisin ja, että kriisin sosiaalinen jälkihoito hoidetaan hyvin. Vuonna 2023 aloitettavat sopeutustoimet eivät kohdistu heikoimmassa asemassa oleviin. Emme leikkaa koulutuksesta, sosiaalietuuksista tai sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista, Marin sanoi.

 

 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt