Pääministeri Sanna Marin. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Pääministeri US:lle: Näin ulkonaliikkumisen kielto toimisi

Sanma Marinin mukaan kielto on mahdollista toteuttaa kahdella eri tavalla.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoo Uuden Suomen haastattelussa, miten Suomen ulkonaliikkumiskielto toteutettaisiin käytännössä. Hänen mukaansa ulkonaliikkumiskielto olisi mahdollista toteuttaa kahdella eri tavalla.

– Yksi on edelleen tämä samankaltainen liikkumisen rajoittaminen, mitä oli viime keväänä käytössä, Marin sanoo ja viittaa Uudenmaan eristämiseen viime keväänä.

Toinen mahdollisuus olisi Marinin mukaan rajoittaa ihmisten liikkumista niin, että ainoastaan välttämättömät menot, kuten ruokakaupassa käynti tai apteekissa asiointi, olisivat sallittuja. Välttämättömiin menoihin lukeutuisivat myös sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa tai muissa vastaamissa välttämättömissä tapahtumissa asiointi.

– Tämä kokonaisuus on myös valmistelussa ja tämänkin osalta valmistellaan kahta erilaista mallia, Marin sanoo Uudelle Suomelle.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) sanoi viime lauantaina Ylen Ykkösaamussa, että mahdollista ulkonaliikkumiskieltoa on valmisteltu jo viikkoja. Hän kuitenkin toivoo valmistelun pysyvän ”pöytälaatikossa”.

Mahdollisesta ulkonaliikkumiskiellosta ei ole toistaiseksi tehty päätöksiä. Marin korosti tänään pidetyssä tiedotustilaisuudessa, ettei perusoikeuksia rajoittavia toimia voida ottaa käyttöön ellei se ole aivan välttämätöntä.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt